Читај ми!

Узалуд МВП партија Николе Миротића, Реал је у финалу Евролиге

Кошаркаши мадридског Реала савладали су Барселону 86:83 и пласирали се у ново евролигашко финале. Никола Миротић убацио 26 поена уз 12 скокова, али против Ефеса ће у финалу против Ефеса играти борбенија екипа.

Изгледа да Београд заиста прија Реалу - 2018. године су у Штарк арени освојили свој последњи трофеј шампиона Европе, а у суботу ће имати прилику да освоје нови, пошто ће у финалу играти против Анадолу Ефеса.

Барселона је била фаворит, имала игру и резултат на својој страни, али се у другом полувремену све преокренуло и Реал је после рововске борбе дошао до финала и прилике да се бори са 11. титулу континенталног шампиона у клупској историји.

Никола Миротић је показао зашто је ове сезоне проглашен за најкориснијег играча такмичења - меч је завршио са 26 поена, 12 скокова и 5 асистенција (индекс 39), али то није било довољно да се савлада борбенија екипа Реала.

Реал је шутерски добро ушао у меч, Јабуселе је погодио две тројке и донео Мадриђанима почетну предност од 8:2, а нешто касније и 14:8.

Уследила је Барсина серија од 7:0, чиме се тим Шарунаса Јасикевичијуса потпуно вратила у меч, а после прве четвртине било је изједначено 19:19.

Реал је поново дошао до предности, на крилима Габријела Дека, али су Каталонци држали прикључак све до финиша друге деонице, када је серијом 11:1 дошла до двоцифрене предности на полувремену - 45:34.

А онда се у другом полувремену све преокренуло.

Реал је заиграо знатно агресивније у одбрани, док су се у нападу пробудили Абалде и Козер.

Екипа Пабла Ласа полако је топила минус, а онда направила серију од 17:2 у последњих пет минута треће четвртине и стекла предност 60:56.

Наставио је Реал са добром игром и у последњој четвртини - Јабуселе је погодио тројку, Појрије имао неколико атрактивних закуцавања, али предност Мадриђана није отишла преко седам поена.

Барса није желела да се преда без борбе. Миротић је одиграо фантастичан меч, био је у сваком тренутку на правом месту, а кад је Лапровитола везао две тројке - утакмица је ушла у неизвесну завршницу.

Љуљ је донео Реалу три поена предности на 21 секунду пре краја, на другој страни брзо поентирао Абринес. Ушло се у пенал завршницу, у којој су се Мадриђани боље снашли и дошли до победе 86:83.

У победничкој екипи истакао се Гершон Јабуселе, који је меч завршио са 18 поена и 8 скокова, исти број поена убацио је Фабијан Козер, док је Серхио Љуљ додао 15.

Поред Миротића, Нико Лапровитола постигао је 17 поена за Барсу, Брендон Дејвис 15.

Финале Евролиге игра се у суботу од 19.00 часова у Штарк арени, док је пре ње на програму меч за нимало утешно треће место.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво