Читај ми!

Финикс надиграо Далас упркос одличном Дончићу

Словеначки репрезентативац Лука Дончић наставио је серију сјајних игара и у дуелу са Финиксом, али није успео да сачува Далас од пораза 109:101. До пете победе у серији тим из Аризоне је у гостима дошао после преокрета у завршници меча.

У својеврсном дербију вечери Далас је на свом терену одлично ушао у меч и водио током већег дела игре, па се учинило да ће наставити победничку серију и доћи до пете победе у низу.

Ипак, у завршници су гости, предвођени Девином Букером и Крисом Полом, успели да начине преокрет и дођу до пете победе у низу, чиме су се учврстили на водећој позицији Западне конференције.

Букер је меч завршио са 28 постигнутих поена, 5 скокова и 6 асистенција, а плејмејкер гостију Крис Пол додао је 20 поена, 5 скокова и 11 асистенција за 35 победу свог тима.

На другој страни Лука Дончић је наставио сјајну серију игара и био је најефикаснији играч меча надомак троструког двоцифреног учинка са 28 поена, по 8 скокова и асистенција, али то није много помогло његовом тиму да на свом терену избегне пораз после четири узастопне победе.

Пратили су га Џејлен Брансон са 19 поена и Кристапс Порзингис са 18 поена и 11 ухваћених лопти, а Бобан Марјановић поново није улазио у игру.

На гостовању је славио и Њу Орлеанс над Њујорком 102:91 у Медисон сквер гардену.

Тим из Луизијане је од старта преузео вођство и потом без много неизвесности игру водио до коначне победе.

Одлично их је предводио Јонас Валанчијунас са дабл-дабл учинком од 18 поена и 10 скокова, а пратили су га Џош Харт са 17 поена, као и Брендон Инграм и Девонте Грејем са по 15 поена.
У тиму Њујорка центар Мичел Робинсон је био најефикаснији са 17 поена и 15 ухваћених лопти, а исти учинак имао је и Ер Џеј Берет.

На гостовању је славила и Индијана надигравши Голден Стејт 121:117 у продужетку који су добили упркос новој одличној игри Стефа Карија. 

Утакмице НБА лиге:

Далас - Финикс 101:109

Њујорк - Њу Орлеанс 91:102

Голден Стејт - Индијана 117:121 после продужетка  

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво