Читај ми!

Пешић: Показали смо карактер, то је најважније

Селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић рекао је да је поносан на свој тим који је показао карактер у дуелу против Летоније.

Србије је после велике борбе и драме победила Летонце 101:100 на старту квалификација за Светско првенство 2023. године.

"Одиграли смо једну борбену утакмицу, са интензитетом. Честитам и једном и другом тиму. Летонија је имала одличну утакмицу и у одбрани и на нападу. Честимам мом тиму који се борио, показао морал и тимски дух, то је за мене најважнији детаљ. Срећан сам што смо показали карактер. Показали смо да верујемо у победу", рекао је Пешић на конференцији за медије после меча.

Пешић је истакао да га највише радује то што је тим веровао да може да тријумфује.

"Најбољи квалитет који смо показали јесте веровање да можемо да добијемо утакмицу. Ми знамо колико је тешко играти против екипе која је имала свој дан, а ми смо знали да имају таленат у нападу, један од најбољих у Европи. То што ми мислимо да смо најбољи, али нисмо, па морамо то да доказујемо стално. Летонија је талентована, али најважније је да смо се вратили неколико пута у меч. Направили смо одбрану, али они су држали све у својим рукама. Публика је помогла и то је повећало морал екипе. Треба мало више да верујемо овим момцима. Ако немамо најбоље играче, дајте да правимо најбоље, заслужују подршку", рекао је Пешић.

"Ми смо имали утакмицу против фантастичног противника. Рекао сам на тајм-ауту да не играмо против Лејкерса или Бостона из најбојих дана, морају и они једном да стану. Уирганост је пре свега у одбрани, а за одбрану је потребно време. Да знају да прочитају акцију, да разумеју тренера. Ја сам са њима три дана и неки сам им ауторитет. Ја нисам ниједног играча тренирао, сем Марка Мариновића (помоћник). Док разумеју шта један чувени тренер жели од њих, треба времена", поручио је Пешић.

Селектор је истакао да има времена да се нешто поправи до недеље и меча са Белгијом.

"Има, али не може да буде перфектно. Мене чини срећним да они желе, да су фокусирани. Против Белгије ће бити тешко, играмо у недељу. Вечерас ћемо полако да почнемо да се припремимо", рекао је Пешић.

Осврнуо се и на партију 34-годишњег дебитанта Марка Јагодића Куриџе, који је у финишу меча имао кључну улогу и погодио бацање за победу.

"Он је фантастичан дечко, има огромно искуство. Шта ти вреди искуство, ако не знаш да га искористиш. Он га је на најбољи начин искористио. Теодосић га је стално тражио испод коша. Честитам му. Кад сам га звао, човек није веровао да га зовем, питао је за коју репрезентацију. Драго ми је да је прихватио. Дао је један пример свима. Имамо ми играче, треба да их подржавамо, не могу сви да буду Јокићи, Даниловићи, Дивци...", закључује селектор.  

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво