Читај ми!

Спектакуларан Пешићев деби на клупи "орлова", побеђена расположена Летонија

Феноменалну утакмицу одиграли су Србија и Летонија у квалификацијама за Мундобаскет, а на крају су "орлови" славили поготком Марка Јагодић-Куриџе са линије за слободна бацања - 101:100. Светислав Пешић тријумфом почео нови мандат на челу репрезентације. Наредни противник је селекција Белгије, у Монсу у недељу.

Веома узбудљиво било је на другом дебију Светислава Пешића на клупи кошаркашке репрезентације, која је у неизвесној завршници стигла до победе над Летонијом 101:100 и уписала прве бодове у квалификацијама за Мундобаскет.

Тријумф над вечерас изузетно шутерски расположеним Летонцима изузетно је значајан за "орлове", али и за самог Пешића, који је после 2002. године заузео место селектора, али у врло специфичном моменту.

Репрезентација не може да рачуне на носиоце игре из НБА и Евролиге, па је у тиму против Летоније било више дебитаната.

Управо је најстарији од њих Марко Јагодић-Куриџа донео тријумф "орловима", погодивши слободно бацање на две и по секунде пре краја меча.

Летонци су одиграли фантастичан меч, нарочито Рикардас Ломаж који је убацио 33 поена, док је цео тим погодио чак 16 тројки.

Гости су одлично ушли у утакмицу, промашили само један шут у првој четвртини и постигли 33 поена, али какао је време одмицало изабраници Светислава Пешића хватали су ритам и направили себи прилику да дођу до неизвесне завршнице, у којој су тријумфовали.

Капитен Милош Теодосић предводио је екипу у сваком смислу, па и по учинку на терену - постигао је 21 поен и уписао 9 асистенција. Алекса Аврамовић додао је 17, јунак Куриџа 16, а Ален Смаилагић 15 за тим Србије.

Поред Ломажа, у тиму Летоније истакли су се Даирис Бертанс и Андрејс Гражулис са по 17 поена.

Треба истаћи да су српски репрезентативци победу посветили свом колеги Стевану Јеловцу, који се опоравља од можданог удара који је доживео на тренингу.

"Орлови" наредни меч у квалификацијама играју већ у недељу, када ће Пешићева екипа бити гост у Белгији.

Белгијанци су забележили победу у првом колу, пошто су славили у Словачкој 83:57.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се