Читај ми!

Тринкијери: Лучић је наш вођа; можемо да позовемо и Клаудију Шифер, али неће прихватити позив

Тренер кошаркаша Бајерна Андреа Тринкијери каже да су у Минхену овог лета променили доста играча, али да је срећан што су задржали "костур тима" и што још увек имају вођу Владимира Лучића. Истиче да ће екипа сигурно бити добра, али још увек не зна колико добра.

Бивши тренер Партизана је сликовито објаснио како се односи према играчима који су решили да напусте Бајерн овог лета.

"Да ли желимо да изађемо са Клаудијом Шифер? Наравно. Можемо да је позовемо, али она неће прихватити позив. Па, ако не изађете на вечеру са Клаудијом, онда можда са Тањом или Хајди! Морате учинити оно што је могуће. Желео сам да се сви играчи врате, али знали смо да то није могуће. Веома сам срећан што су ту Пол, Шишко, Лучић, Леон и Ваjер-Веб", објаснио је Тринкијери за клупски сајт.

Сигуран је да ће Бајерн бити добар и ове сезоне, али наглашава да је за то потребно време.

"Неки уговори су истекли. Наша два најбоља играча су отишла - Рејнолдс и Болдвин. То смо знали унапред и можемо да прихватимо. Срећни смо што смо након фантастичне сезоне задржали костур тима са нашим вођом Владимиром Лучићем, Шиском, Вебом, Полом и Леоном. Веб се управо враћа, а Леон и Пол се тренутно воде као нестали. Наравно, то успорава процес, сигуран сам да ће нам бити потребно време, али бићемо добри. Колико добри, не знам, али добри", нагласио је Италијан.

"Циљ је поново дићи се са дна"

Што се тиче циљева и амбиција за наредну сезону, Тринкијери каже да тренутно види своју екипу на 18. месту у Евролиги, али да жели да сваким даном буду бољи за по једну позицију.

"Сви тимови су сада бољи од нас, имена која су стигла у друге екипе су овог лета поново била невероватна. Дакле, циљ је сада поново дићи се са дна. Желимо да победимо у свакој утакмици, без обзира на то ко је уморан или повређен", каже Тринкијери.

Истиче да је цело лето размишљао о томе шта жели да постигне са Бајерном.

"Прошле сезоне смо имали несавршен тим, али су играчи пронашли начин да играју готово савршено. Дух у екипи је био без премца. Имали смо толико повратака против јаких тимова. Желим поново да створим тај победнички менталитет", наводи Тринкијери.

Осврнуо се и на статус некадашњих играча црно-белих Огњена Јарамаза и Корија Волдена.

"Јарамаз је сјајан, као и Волден. Њих сам вец тренирао у Партизану и добро се знамо", рекао је Тринкијери.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара