Читај ми!

Крстић за РТС: Сви сањају о Играма у Токију, има назнака да ће Богдан играти ако се пласирамо

Ненад Крстић, некадашњи капитен репрезентације и потпредседник Кошаркашког савеза Србије, гостујући у Јутарњем програму РТС-а најавио је утакмицу коју "орлови" играју против Италије за пласман на Олимпијске игре и истакао да сви у екипи имају велику жељу да обезбеде визу за Токио. Крстић је навео да је оптимиста јер Србију очекује велики дан, који би могао да буде најава напорног, али успешног кошаркашког лета.

Кошаркаши Србије од 20.30 играју против Италије финале квалификационог турнира у Београду у којем ће директно бити одлучен пласман на Игре у Токију. Директан пренос утакмице је на нашем Првом програму.

Некадашњи играч Партизана, московског ЦСКА, Макабија, Њу Џерсија, Оклахоме и Бостона истакао је да распоред није идеалан, да су услови ове сезоне специфични јер су играчи по окончању клупских сезона одмах имали репрезентативне обавезе.

"И пре почетка квалификационог турнира смо знали да имамо неких проблема, првенствено са повредама играча. То су ситне и нормалне повреде које играчи вуку током сезона. Ова клупска сезона је била веома специфична због коронавируса, сви знамо да је било отежано играти", почео је Крстић за РТС.

"Међутим, додатна отежавајућа околност је што су они малтене из клупских сезона дошли на припреме репрезентације. Морали су одмах да наставе дугу сезону, што обично није случај – играчи овај период користе да залече ситне повреде."

"Против Италије велики улог, очекујем тешку утакмицу и победу"

Осврнуо се потом и на игре које је пружила екипа Игора Кокошкова.

"Мислим да делујемо океј с обзиром на то какве су околности. Наравно, има још простора за напредак. Јучерашња утакмица је деловала охрабрујуће и мислим да смо спремни за вечерашњи дуел. Сви се надамо, увек кажем да треба ићи корак по корак, али то је дефинитивно наш примарни циљ. Не мислим да је олакшавајућа околност, играчи морају да се одморе, али сви знамо колики је улог. Сви спортисти, не само кошаркаши, сањају о игрању на Олимпијским играма. Велики је улог и мислим да ови играчи који су ту не размишљају о умору, већ само о томе како да дођу то тих Олимпијских игара."

Против Италије се очекује сјајно финале...

"Сигурно. Наши момци су мотивисани, већ сам рекао да је велики улог. Италијани такође, растерећени су јер играју на нашем терену. Претходних година немају такозване звезде, играју тимски и то чине веома добро. Расту из утакмице у утакмицу као тим. Очекујем тврду утакмицу и нашу победу наравно, али неће бити лако. Морамо да играмо нашу игру – онда неће бити проблема. Наравно, уз пуну енергију."

"Има назнака да ће Богдан играти"

Србија је остала без Стефана Јовића којем је пукао мишић листа и неће моћи да путује у Токио у случају пласмана, док се у Савезу и даље надају да ће се Богдан Богдановић прикључити националном тиму.

"Има, да (назнака да ће играти). Нисмо знали, желимо Богдану да игра финале и освоји НБА првенство, а исто тако желимо и да буде део нашег тима. Знам да је селектор Кокошков у сталном контакту са њим."

Крстић истиче да, осим играча који су тренутно у тиму, у ужи избор упадају Никола Милутинов и Владимир Лучић који се опорављају од повреда, односно Немања Недовић који је у специфичној ситуацији јер осећа последице ковида 19.

У случају пласмана, екипа ће имати времена да се освежи јер је остало 20 дана до почетка највеће светске смотре спортиста. Крстић је открио да КСС планира пут 13. јула у Токио како би се цела делегација аклиматизовала и да би требало да буду одигране две припремне утакмице – против Јапана и Француске.

Потом би играчи 21. јула ушли у Олимпијско село, а четири дана касније играли прву утакмицу.

"Кошаркашице се неће зауставити на европској титули"

Сјајно кошаркашко лето почело је тријумфом кошаркашица на Европском првенству, Крстић је искористио прилику да им још једном честита и најави наставак сјајних резултата који много значе, како за Савез и кошарку, тако и за читаву земљу.

"Ово лето ће за девојке бити велико, неће се зауставити само на овоме јер имају велике шансе на Олимпијским играма", закључио је Крстић у гостовању у Јутарњем програму.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије