Читај ми!

Атланта на крилима Јанга из понора до брејка, Богдановић испод свог нивоа

Кошаркаши Атланта хокса славили су у Филаделфији резултатом 109:106 вративши се из минуса од 26 поена и тиме дошли на корак од пласмана у финале Источне конференције и вођства од 3-2 у серији. Слабо поентерско вече за Богдана Богдановића.

Хокси су у мечу који је одигран у испуњеном ”Велс Фарго центру” успели да се врате и извуку из заостатака од чак 26 поена (у трећој четвртини) највише захваљујући феноменалном Треју Јангу.

Он је три од својих 39 поена убацио на минут и по до краја са линије за слободна бацања, након што је фаулиран при шуту и донео предност свом тиму која је трасирала пут ка тесној победи. Јанг је уз сјајан поентерски учинак поделио и седам асистенција саиграчима. 

Тако је је екипа из Џорџије комплетирала велики повратак (на почетку последњег квартала резултат је био 87:69) и дошла до брејка који ће јој омогућити да у наредном мечу на свом терену игра за пролаз у финале Истока.

"Ми се не предајемо без обзира на резултат. Поносан сам на овај тим. Имамо поверења једни у друге. Сви се волимо и то се види на терену. Никада не одустајемо да верујемо док не чујемо последњи звиждук", рекао је Јанг непосредно после утакмице.

Обично најбољи играч уз Јанга у овом плеј-офу, српски бек шутер Богдан Богдановић, синоћ није имао своје вече и меч је завршио са, за њега скромних шест поена (без погођене тројке из четири покушаја) и три скока за 24 минута у игри.

На његово поентерско место ”ускочили” су Џон Колинс са 19, Данило Галинари са 16 и ветеран Лу Вилијамс са 15.

У пораженом тиму Сиксерса, који се суочава са елиминацијом након губитка предности домаћеег терена који је остварио као првопласирани тим Истока на крају регуларне сезоне, најбољи је био двојац Џоел Ембид (37 поена и 11 скокова) - Сет Кари (36 поена, седам скокова и седам ”тројки”). 

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво