Читај ми!

Израелска лига се наставља у "мехуру", странци тражили прекид

Страни кошаркаши који наступају у израелској лиги тражили су да се сезона откаже због ратних сукоба, али је донета одлука да се такмичење настави у "мехуру".

Иницијативу за прекид такмичења покренуо је кошаркаш Макаби Ришона Џереми Парго, један од најискуснијих играча у лиги.  

"Сигурност свих нас и наших породица је најважнија и сматрамо да је најбоље да се сезона одмах прекине. Ценимо напор израелске лиге да нас одведе на сигурну локацију, али кошарка нам је тренутно најмања брига. Желимо да будемо са својим породицама у овом тренутку. Мир и љубав свима, будите сигурни", стоји у саопштењу који су потписали играчи.

Међу страним играчима који су изразили забринутост путем медија, налазе се и Отело Хантер, Тајрус Мекги, Елајџа Томас, Маркел Браун, Реџи Апшо, Кејси Прејтер, Терел Паркс, Си-Џеј Харис, Џош Небо, Стентон Кид...

Након састанка руководства лиге, донета је одлука о наставку првенства у условима "мехура".

"Одбор лиге је одлучио да се сезона настави у среду 19. маја. Тимови ће већ данас моћи да оду у Елиат како би спремни дочекали наставак такмичења. Дневно ће се играти три утакмице. Ако се тренутна безбедносна ситуација у Израелу буде променила набоље, екипе ће моћи да се врате у своје градове", наводи се у саопштењу лиге.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво