Читај ми!

Покушевски за РТС: Кључна је тимска игра

Млади Београђанин Алексеј Покушевски постао је члан НБА тима Оклахома сити у децембру и за тако кратко време успео је да импресионира љубитеље кошарке. И ноћас је оборио рекорд Сержа Ибаке са шест блокада. Торонто је ипак поразио Оклахому са 112:106.

Покушевски је у игри провео 28 и по минута и меч завршио са осам поена уз седам скокова и пет асистенција.

"Па, могла је бити и победа... Мало сам потресен што смо изгубили, али имамо убрзо сусрет с  Вашингтоном који је у добром ритму, па морамо што пре да заборавимо ову утакмицу. Да научимо из ње и да кренемо даље. Била је тешка утакмица, имали смо добрих и лоших момената, на крају смо изгубили, али мислим да смо се добро борили ", констатовао је Покушевски.

Како после играња европске кошарке иде прилагођавање атмосфери у Оклахоми?

"Све је супер. Људи из клуба су увек ту да ми помогну. Много ми је лакше, све се боље осећам и на терену и ван њега."

Тренер има пуно поверења у тебе, дао ти је одличну минутажу, и похвалио те, не само због ефикасности већ и за тимску игру.

"Да. Прво је најважнија борба и труд на терену, а после тога долази све друго, све оно што треба да ради један млад играч."

Покушевски је рекао да се повремено чује с Богдановићем али да нема пуно контаката са играчима због короне. Захвалио је свим навијачима на подршци коју добија из Србије.

Наредни меч Оклахома ће играти у главном граду Америке у понедељак увече против Вашингтона.