Читај ми!

Kокошков: Остварили смо циљ, хвала играчима на доласку

Селектор кошаркашке репрезентације Србије, Игор Kокошков, задовољан је тиме што је екипа завршила квалификације за Европско првенствоса две победе у Тбилсију.

Kошаркаши Србије победили су данас Швајцарску у Тбилсију у последњем мечу групе Е , а тријумфом против Грузије у петак, репрезентација Србије је изборила учешће на Евробаскету.

"Задовољни напуштамо Тбилиси после две победе из две утакмице против тимова од којих смо у претхоним мечевима изгубили. И Швајцарска и Грузија сва такмичења играју у истом саставу, дуго година су заједно, уиграни су и добро организовани, па морамо рећи да су у том сегменту доста испред нас јер смо ми и у овом 'прозору' имали доста нових лица у тиму", рекао је Kокошков за сајт KСС-а.

Иако је циљ оставрен, имао је Kокошков шта да замери што се данашње утакмице тиче.

"После информације да смо победом против Грузије остварили пласман на ЕП, мало смо у данашњи меч ушли емотивно испражњени. Нисмо приступили неозбиљно, већ једноставно је та испражњеност оставила одређени траг. Данашња победа је важна и поред тога што утакмица није била ни лепа ни допадљива за гледање, циљ је остварен".

Видео је Кокошков проблеме на обе стране терена. 

"Број изгубљених лопти говори о томе да напад није био течан, са друге стране нисмо се добро ни бранили. Имали смо проблема и са њиховом зоном коју нисмо успели да разбијемо шутем за три поена", оценио је Kокошков.

"Ипак, ову утакмицу је добио карактер играча који нису одустајали од победе и који су показали вољни моменат да све ураде како би се вратили у меч, дошли до победе и тако на најбољи могући начин завршили ове квалификације. Идемо даље, остварили смо циљ и сада се окрећемо наредним такмичењима".

Кокошков се захвалио играчима на доласку и жељи.

"Желео бих да се захвалим играчима на доласку с обзиром на веома компликоване и незгодне околности и чињеницу да смо поново били у балону. Хвала им на томе што су на најбољи могући начин представљали своју земљу", закључио је Kокошков.

Евробаскет ће бити одржан 2022. године у Чешкој, Грузији, Немачкој и Италији. 

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво