Читај ми!

Најбоља Звезда за највећу победу у сезони!

Најтежи терен је искоришћен за најбоље издање! Кошаркаши Црвене звезде остварили су значајну победу у Мадриду, пошто су у заосталом мечу 19. рунде Евролиге победили Реал резултатом 79:77. Српски великан је у већем делу меча био у предности, а онда ју је у неизвесној завршници сачувао и дошао до седмог тријумфа у елитном такмичењу. Кори Волден 18 поена, Огњен Добрић 13 уз значајан допринос и осталих играча у црвено-белом.

Најбољом игром у Евролиги ове сезоне, екипа Дејана Радоњића је дошла до важног тријумфа на врло тешком терену против славног шпанског тима - 77:79 (21:23, 19:22, 18:21 и 19:13).

Лајв-блог меча можете наћи на овом линку

Одлична одбрана од првог до последњег минута, контрола скока (32:32) и добар избор шутева (51% за два, 45% за три) ставили су тим из Београда у добру позицију и углавном предност, али је победа морала бити одбрањена у неизвесној, "пенал" завршници, после драме и огромне тензије.

Корија Волдена, који је својих 16 од 18 поена убацио у првом делу, у наставку је одменио спектракуларни Огњен Добрић, који је на терену радио буквално све (13 поена, 4 скока, 3 асистенције, 1 украдена лопта и 1 блокада, за индекс корисности 21).

Значајну подршку и помоћ овај двојац је имао од такође запажених Дуопа Рита (10 поена, две блокаде), поново одличног Алексе Раданова (6, све из продора), капитена Бранка Лазића (7) и Американца Џонија О'Брајанта (8), те је српски евролигаш успео да дође до седме и највеће победе у сезони.

На другој страни, Реал је играо без Серхија Љуља, а у финишу се повредио најефикаснији Руди Фернандез (11 поена).

Еди Тавареш и Џејси Керол су спуштени испод свог овсезонског нивоа (заједно свега 16 кошева), а најбољи "краљевић" био је Николас Лапровитола са дабл-даблом од 10 поена и исто толико асистенција.

Звезда, која је овом победом мало ”удахнула живот” у своје не баш велике плеј-оф шансе сада има скор 7-13 и заузима 14. место, док је Реал Мадрид трећи са обрнутим скором 13-7.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво