Читај ми!

Велика победе сјајне Звезде у Мадриду!

Кошаркаши Црвене звезде остварили су велику победу у Мадриду, пошто су у заосталом мечу 19. кола Евролиге победили Реал резултатом 79:77. Српски великан је у већем делу меча био у предности, а онда је у неизвесној завршници сачувао и дошао до седмог тријумфа у елтином такмичењу. Кори Волден 18 поена, Огњен Добрић 13.

Крај, велики тријумф Звезде!

После пенал завршнице и драме, победа Црвен звезде од 77:79!

33’ - Двоцифрена предност за Звезду

Сјајна одбрана Звезде, Реал три и по минута није постигао кош у последњем периоду и крађом и полагањем Лазића црвено-бели одлазе на великих 12 понеа предности 58:70.

Крај 3/4 - Осам поена предности за храбру Звезду

Задржала је Звезда добру концентацију и ритам у одбрани, погађала отворене шутеве и пред последњи квартал има осам поена вишка - 58:66. Приметна је нервоза у редовима домаћина, поготово код тренера Ласа, који је за то ”награђен” и техничком грешком.

25’ - Реал појачао, Звезда одговорила

Са високом и дефанзивно изузетно јаком поставом Пабло Ласо је почео други део меча, али је на то Звезда одговрила ”мушки” и одбила први налет, зајваљујући пре свега играчима из другог плана - Риту и Раданову - 51:54.

Полувреме, плус пет за Звезду

Сјајан финиш првог полувремена за црвено-беле, добра одбрана и пет поена поосле неспортског фаула Керола на Добрићу, на шта се надовезала тројка Рита за 40:45.

Кори Волден врло добар и нападачки изузетно расположен са 16 поена, Кузмић је ухватио седам скокова, док је на другој страни са 8 поена и пет асистенција најбољи Николас Лапровитола. 

15’ - Период боље игре Реала

Уласком Тајуса и Томпкинса, домаћа екипа је добила на сигурости у скоку под оба коша из које се изродила и течнија и боља игра у нападу, те и прелазак у краткотрајно вођство, које ипак на страну Звезде враћа врло запажени Кори Волден - 31:32.

Крај 1/4 - Два поена вишка за Београђане

Волден је наставио сам добрим шутем и добрим одлукама у нападу, солидно су га пратили и остали саиграчи, али је уласком Колома одбрана мало попустила те се Реал приближио и смањио предност коју Звезда држи од старта меча. После десет минута игре 21:23.

5’ - Врло добар старт Звезде

Одлично је екипа Дејана Радоњића отворила утакмицу, врло концентрисано у одбрани и стрпљиво у нападу, а предњачи Кори Волден са пет поена - 5:11.

1' - Почео је меч у Мадриду

Црвена звезда је утакмицу почела у петорци: Волден, Добрић, Раданов, Рит и Кузмић.

Реал Мадрид у саставу: Козер, Лапоровитола, Дек, Гаруба и Тавареш. 

Загревање је у току

Првобитно је меч требало да се одигра у среду, али је због великог снега у шпанској престоници и немогућности авиона да слећу на писту мадридског аеродрома морао бити одложен.