Читај ми!

Дени Авдија: Отац Зуфер ме није тренирао, али ме је научио како да гледам на кошарку

Девети пик на овогодишњм НБА драфту Дени Авдија, иначе син некадашњег кошаркаша Црвене звезде Зуфера, рекао је на почетку тренинг кампа Вашингтон визрадса да му је отац пуно помогао у каријери, али не као тренер.

Он ће после запажене клупске и репрезентативне каријере у Европи, где је играма за Макаби из Тел Авива и селекције Израела себе ”ставио на мапу”, даљи развој наставити у најјачој лиги света.

Недавно су га са драфта ”покупили” Вашингтон визрадси, а у видео представљању светској јавности у ноћи драфта значајан део припао је и његовом оцу Зуферу Авдији, који је оставио велики траг играјући десет година за београдску Црвену звезду. А да ли је тренирао Денија током његовог кошаркашког развоја?

"Мој отац ме је научио како да гледам кошарку и научио ме пар трикова, али нисмо превише причали о кошарци. Више ме је учио о понашању. Није ме много малтретирао и тренирао, нити смо се нешто слагали на терену, али био је сјајан отац”, рекао је Авдија јуниор одговарајући на питање дописника РТС-а.

На питање да ли је причао са неким српским НБА играчима, Дени је одговорио одрично.

"Што се тиче Јокића, Богдановића и осталих - нисмо се чули. Али биће прилике да се сретнемо и радујем се што ћу их упознати и што ћемо имати прилике да разменимо искуства с обзиром да долазимо из сличних места", рекао је он.

”Чаробњаци”, који су у трејду синоћ из Хјустона добили Расела Ветбрука, прву утакмицу у НБА предсезони играју 13. децембра у Бруклину против Нетса, а онда им у госте 17. и 19. децембра долази екипа Детроита.

петак, 10. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара