Читај ми!

Меколум погађао, Химки победио Звезду

Кошаркаши београдске Црвене звезде поражени су у гостима од Химкија са 83:77, у мечу шестог коле Евролиге. Ерик Меколум најбољи играч сусрета са 23 поена, О’Брајант убацио 14 на дебију у црвено-белом дресу.

Сажети извештај са меча прочитајте овде

Крај меча, прва победа за Химки у сезони

Покушала је Звезда у финишу да се врати, али су тројке Волдена дошле касно, те Химки добија своју прву утакмицу у овој новој сезони Евролиге - 83:77.

То су урадили највише захваљујући сјајном Ерику Меколуму, који је постигао 23 поена. Код Звезде Џордан Лојд је убацио 18, а дебитант Џони О’Брајант 14.

38’ - Меколум наставља да решета, Зевзда пред поразом

Веома је расположен Меколум, који веже још две тројке и доноси свом тиму прву двоцифреену предност - 77:66 на два минута до краја меча.

35’ - Звезда прави притисак

Добра игра Кузмића под оба коша, те поени Лојда са слободних бацања дају Звезди шансу за прикључак - 68:64, на пет минута до краја.

33’ - Меколум се активирао

На тројку О’Брајнта, другу на мечу, Ерик Меколум је одиговорио са осам везаних поена (две тројке) и вратио предност - 66:60. 

Крај 3/4 - Поен предности за Химки

Олако је Зевзда испустила предност коју је градила знатно бољом игром у трећој четвртини. Химки се преко Микија потпуно вратио, те у последњи квартал улази са поеном вишка - 58:57.

26’ Црвено-бели у добром ритму

Добра одбрана Звезде у наставку дозвољава Химкију поене само после прекида, а на крилима Рочестија напад је поново ефикасан - 53:48.

22’ - И даље врло тврдо, али Звезда поново води

Из добре одбране и изграђених напада са пуно стрпљења, и у добром ритму Звезда долази до нове предности - 47:46.

Почело је друго полувреме

У истој петорци као на старту Звезда креће у друго полувреме и по победу...

Полувреме, Химки има четири поена предности

Компликовала је Зевзда у финишу, изгубила пар лопти и дозволила химкију да се лаким поенима врати у вођство - 44:40.

Девет поена убацио је Џордан Лојд, док је на седам Тејлор Рочести. У редовима Химкија 11 је постигао Алексеј Швед. 

17’ - Егал и резултатска клацкалица

Швед погађа своју прву тројку иу четвртог покушаја и даје предност свом тиму од 33:32, након неколико минута мало конфузније игре на обе стране. Звезда је пропустила неколико прилика да се резултатски ”одлепи”...

13’ - Звезда инсистира на унутрашњој игри

Почетокм друге деонице, Звезда до поена долази након поена под кошем О’Брајанта и Кузмића и иде поново на ”плус четири” - 26:22.

Крај 1/4 - Звезда има три поена вишка

Консолидовали су се црвено-бели, потпуно вратили у меч и чини се преузели његову контролу. Да је било још паметнијег коришћења бонуса, разлика би вероватно била и већа. Овако, резултат на првој паузи - 22:19.

6’ - Узвраћа Звезда и долази до вођства

Тајм-аут и измене које је направио тренер Обрадовић дале су резултат, црвено-бели су заиграли знатно боље у одбрани али и смисленије у нападу, погодили две тројке и неколико пута стрпљивом игром налазили пут до коша и успели су да начине преокрет - 14:13.

3’ - Бољи почетак Химкија

После три минута игре, и вођства након половичног извођења слободних бацања О’Брајанта, Химки је направио серију од 8:0.

Почео је меч, О’Брајант у првој петорци

Дуел у Подмосковљу је почео. Зевзда у петорци Лојд, Хол, Лазић, О’Брајант и Кузмић.