Читај ми!

Сјајни Меколум и очајна последња четвртина за пораз Звезде од Химкија

Добрих тридесет минута кошаркаши Црвене звезде ”просули” су у последњих десет, и то их је коштало пораза од Химкија у Подмосковљу од 83:77, у мечу шестог кола Евролиге. Меколум нерешива енигма за црвено-беле са 23 поена. Добар деби Џонија О’Брајанта.

Овако је протекао меч у Подмосковљу (лајв-блог). 

Иако је било очекивано да екипа квалитета Химкија мора кад-тад да дође до прве победе у сезони, кошаркаши Црвене звезде лошим одлукама, поготово у последњој деоници, прилично су помогли да се то догоди баш вечерас у предграђу Москве.

Играла је Звезда добро 30 минута, добрим ротацијама и истом таквом одбраном правила притисак, те држала напад Химикија под каквом-таквом контролом, али се цео концепт распао у последњем кварталу, што је руски тим предвођен изузетно расположеним Ериком Меколумом знао да препозна и казни, и да начини пресудан бег ка победи.

На крају је брат звезде Портланда Си-Џеја Меколума меч завршио са 23 поена (четири тројке), и уз добру помоћ Алексеја Шведа (15 поена и чак 12 асистенција) и Џордана Микија (11 поена и 11 скокова), успела да прекине црну серију од пет пораза на старту сезоне.

Звезда је и поред нове ефикасне, али не баш добре партије Џордана Лојда (18 поена) и сасвим солидног дебија Џонија О’Брајанта, стрелца 14 поена, ипак неодлучношћу и лошом концентрацијом на оба краја терена у последњих десет минута пропустила веома добру прилику да оствари први брејк у овосезонској евролигашкој кампањи.

Клуб са Малог Калемегдана сада има скор 2-3 (одложени меч четврте рунде са Асвелом у Француској игра се 11. новембра), а наредни ривал у седмом колу екипи Саше Обрадовића је Бајерн у Минхену, који са клупе води некадашњи тренер Партизана Андреа Тринкијери.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво