Читај ми!

Шћепановић пред Бахчешехир: Морамо да покажемо карактер

Тренер кошаркаша Партизана Владо Шћепановић изјавио је да његова екипа у утакмици четвртог кола Еврокупа против Бахчешехира мора да покаже карактер.

Црно-бели ће у уторак од 18.00 у Истанбулу одмерити снаге са турским тимом, а тренер Шћепановић неће моћи да рачуна на повређене Вила Мозлија и Огњена Јарамаза.

"У овом веома тешком периоду, напорном због путовања, густог распореда и тешких утакмица, морамо да покажемо карактер, који је предуслов за добар резултат. У систему такмичења где немате права на грешку, где пре свега немате времена за тренинг и припрему утакмице, веома је битно бити фокусиран, сачувати колико-толико позитивне енергије, да се у таквим утакмицама ослоните на принципе који су већ постављени", рекао је Шћепановић.

Тренер Партизана наводи да треба очекивати реакцију турске екипе након пораза у Еврокупу и домаћем првенству. 

"Очекујем тежак дуел, Бахчешехир је екипа која игра променљиво, нису до сада забележили победу, али су намучили Уникс у Казању, где су изгубили у последњој секунди. Екипа има квалитет и свакако треба очекивати њихову реакцију након пораза и у турском првенству и у Еврокупу", додаје Шћепановић. 

Партизан после три кола у европском такмичењу има учинак од једне победе и два пораза. Центар Ерик Мика је пред меч поручио да ће у Истанбулу бити тешко гостовање.

"Очекујемо тешку утакмицу, као и у свим мечевима Еврокупа, посебно зато што играмо на гостујућем терену. Већ смо одиграли две утакмице у гостима и оне нису прошле онако како смо се надали. Са навијачима или без њих, увек је тешко играти у гостима, због путовања. Надам се да смо научили лекцију на претходним утакмицама и да ћемо сутра изборити победу", истакао је Мика.