Бубашвабе, очајни услови и храна - Да ли су НБА играчи размажени или Дизниленд није онакав каквим га замишљамо?

НБА играчи налазе се у Орланду, у Дизнијевом комплексу, где ће у такозваном "мехуру" заврштити сезону и провести наредних пар месеци. Велики број кошаркаша пожалио се на услове на Флориди, јер храна, хигијена и смештај нису на задовољавајућем нивоу. Да ли су најбољи кошаркаши на свету превише размажени, или Дизниленд није онакав каквим га сви замишљају?

Тек два или три дана НБА кошаркаши провели су у Дизнијевом комплексу у Орланду, где ће се одиграти завршетак НБА сезоне.

Према ономе што можемо видети на друштвеним мрежама и њиховим профилима на истим, биће то најдужа два месеца у њиховим каријерама.

Бројни играчи пожалили су се на услове смештаја, храну, хигијену и генерално "шрктарење", а опет, било је и оних који су рекли да нису "толико размажени" и да је ситуација у Орланду "онаква каквом желиш да је видиш".

Након састанка комесара лиге Адама Силвера, представника уније кошаркаша, као и власника и генералних менаџера тимова, донета је одлука да се сезона настави на Флориди, у како се наводило, ексклузивном комплексу.

"Волт Дизни" комплекс у Орланду представљен је НБА лиги као једно од најбољих и најефикаснијих решења за новонасталу ситуацију изазвану коронавирусом.  

Иако је у последње време Флорида постала једно од жариште коронавируса у САД, тимови су допутовали у Орландо и прилагођавају се на оно што их чека у наредном периоду.

Једна од главних критика НБА кошаркаша односила се на собе и хране. Иако су очекивали луксузни смештај попут оних из хотела са максималним бројем звездица, кошаркаши су се сместили у "веома једноставне и скромне собе, попут оних на екскурзији", неименовани кошаркаш је навео И-Ес-Пи-Ену.

Судећи према наводима бројних кошаркаша, храна може бити огроман проблем. Велики број играча критиковао је количину и квалитет хране која им се доставља за доручак, ручак и вечеру, а неки од њих, попут Џоела Ембида, звезде Филаделфије, навели су да ће уз овакав режим "смршати и до 20 килограма".

Новопечени члан Лејкерса Џеј-Ар-Смит, у Инстаграм лајву критиковао је услове у којима је смештен и оброк који је добио. Смит је показивао храну, говорио да чак првобитно није добио ћебе на свом кревету. Након неког времена, Смит је морао да прекине емитовање, по наређењу НБА лиге, јер превише детаља открива јавности.

Члан Мемфиса Тајус Џонс, поделио је слику бубашвабе из своје собе, док је неколико кошаркаша изразило незадовољство средствима за хигијену.

НБА звезде проблеме налазе и у техници, па је Пи-Џеј Такер, играч Хјустона, затражио од спонзора (Самсунга), нови и већи телевизор у својој соби. Такер ће, уз бројне саиграче и чланове осталих тимова, већи део слободног времена провести играјући виртуелне игре, које ће преносити на друштвеним мрежама.

Ипак, нису сви кошаркаши у "мехуру" незадовољни и не покушавају сви да изнутра униште овај пројекат. Појединци попут Џа Морента из редова Мемфиса, као и Патрика Беверлија из Клиперса, рекли су да је смештај задовољавајући и да су остали "размажени".

"Нисам рођен са сребрном кашиком. Моја храна је добра, моја соба је добра. Чујем да се остали жале, али ја не", рекао је Морент.

Беверли је изјавио да разуме ситуацију у којој се сви налазе, али да "свако од 'мехура' може да направи оно шта жели и да га гледа онако како жели".

Велики знак питања јесте дисциплина у "мехуру" у Орланду. НБА лига доставила је сваком тиму детаљно уређена правила понашања на 113 страна, али неколико америчких медија наводи да ће бити веома тешко натерати сваког играча да та правила поштује.

Очигледно да на бројним стварима у Дизнијевом комплексу мора да се поради. Најављено је да ће се неколико ресторана укључити у овај НБА програм, како би помогли у исхрани професионалних спортиста. 

"Поред коронавируса, један од разлога због чега је за наставак НБА лиге одређен 30. а не 3. јул, јесу овакве ситуације, на којима ће се порадити, како би се сваки проблем решио", наводе бројни медији у САД.

НБА лига наставља се 30. јула, а тимови су већ почели са тренинзима. Свака екипа имаће "свој" терен, односно терен са својим бојама и обележјима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи