Три играча Сакрамента позитивна на вирус

Први налази тестирања играча Сакраменто кингса показали да су на вирус позитивна три играча: Бади Хилд, Џабари Паркер и Алекс Лен. Сва тројица су у самоизолацији, а у обраћањима јавности су истакли да се осећају добро.

Прекинута сезона у НБА лиге биће настављена 30. јула у Орланду, а клубови су почели прва тестирања која су показала да већ у неколико тимова има играча позитивних на коронавирус.

У тиму Сакрамента позитивни су Бади Хилд, Џабари Паркер и Алекс Лен.

"Пре неколико дана имао сам позитиван тест на ковид 19 и сместа сам се саомизоловао у Чикагу, где се налазим и сада. Опорављам се и осећам се добро. Једва чекам да одем у Орландо и придружим се својим саиграчима", саопштио је 25-годишњи Џабари Паркер.

"Хвала тиму и протоколу који је успоставио, па ми је на тај начин омогућио да овај вирус откријемо рано", огласио се 27-годишњи украјински центар Алекс Лен. 

За тим Сакраменто кингса играју српски репрезентативци Богдан Богдановић и Немања Бјелица, а помоћни тренер је селектор српске репрезентације Игор Кокошков, док је генерални менаџер Владе Дивац. 

Протеклих дана саопштено је да у још неколико НБА тимова има играча који су заражени. Међу њима су српски кошаркаш и звезда Денвера Никола Јокић, бек Индијане Малком Брогдон и двојица неименованих играча Финикс санса.

Планирано је да прекинута сезона у НБА лиги буде настављена 30. јула у Орланду под врло специфичним условима и ригорозним здравственим мерама уколико се ситуација са пандемијом додатно не закомпликује.