Панатинаикос поднео захтев за иступање из Евролиге!

Славни грчки кошаркашки клуб Панатинаикос из Атине званично се обратио Евролиги са захтевом да напусти то такмичење!

Портал СДНА је први пренео да је председник клуба Манос Пападопулос службеним писмом обавестио руководство Евролиге да жели излазак из тог такмичења.

Убрзо се то писмо појавило и на званичном сајту "зелених", а у њему пише следеће:

"Као што вам је познато, последња два месеца Панатинаикос комуницира с вама, изражавајући, дискретно, али јасно, своју вољу да раскине загарантовани уговор са Евролигом. Тражили смо да се ово важно питање што пре постави надлежним телима. Међутим, ваш одговор да ће такав развој догађаја значајно наштетити преговорима Евролиге са њеним спонзорима, као и самом 'производу' у то време, током којег је криза пандемије у порасту, резултирао је да размотримо вашу забринутост и одлучили смо да се понашамо са највећом деликатношћу. Нисмо послали званично обавештење, нити смо покушали да извршимо било какав притисак, поштујући околности.

Међутим, пуно времена је прошло и још увек нисмо добили никакав одговор на наш разуман и легитиман захтев.

Сходно томе, с обзиром на чињеницу да присуство нашег тима у Евролиги није нимало корисно за нас, а да истовремено није било корисне експлоатације нити повећања прихода Евролиге, Панатинаикос изражава своју намеру писмено и званично да пренесе своје акције и право на учешће. Званично тражимо од надлежних тела Евролиге да предузму све потребне кораке по том питању", стоји у писму које је отишло у седиште Евролиге.

Претхоно је власник Димитрис Јанакопулос неколико пута оштро критиковао Ђордија Бертомеуа и Евролигу због начина вођења такмичења које, како сматра, није у интересу клубова.

ПАО, иначе шест пута првак Европе, је са Евролигом 2015. године потписао десетогодишњи уговор, тј. добио А лиценцу заједно са још десет клубова.

четвртак, 16. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара