Наставак Еврокупа и Евролиге - немогућа мисија

Евролига ће наредних дана, а најкасније до 25. маја, донети одлуку хоће ли наставити своје прекинуте сезоне у Еврокупу и Евролиги. Али, ако је веровати информацијама које стижу из Малаге, одакле је дугогодишњи евролигаш а сада четвртфиналиста Еврокупа Уникаха, наставак такмичења у јулу је немогућа мисија.

Пре готово месец дана анализирали смо ситуацију у европској кошарци и писали да од завршетка сезоне на терену вероватно неће бити ништа.

Слична доза ”отпимизма” стиже нам сада из шпанске Малаге, чији пословично добро обавештени портал ”La Opinión de Málaga” пише, позивајући се на своје изворе у Уникахи, да поновног покретања Еврокупа извесно неће бити.

”То није званично, али гласине поводом тога су све гласније - неће бити никакве завршне фазе Еврокупа, нити ће се Евролига завршити. Велика већина европских клубова не жели да поново игра ову сезону и све указује да ће у наредних неколико дана бити донесена коначна одлука о отказивању европске сезоне 2019/2020 у два главна континентална такмичења. Свака другачија одлука била би велико изненађење”, стоји у тексту.

Аутор Емилио Фернандез потом подсећа да су председник Басконије Хосеан Керехета, генерални директор Ефеса Алпер Јилмаз и кошаркаш Реал Мадрида Треј Томпкинс неки актера који су се јавно изјаснили против поновног покретања Евролиге и Еурокупа.

Остали менаџери и играчи, како се наводи, то такође признају приватно и уверени су да је могућност наставка такмичења равна нули.

Уникаха, у чијим редовима играју српски репрезентативци Драган Милосављевић и Марко Симоновић, јуче је почела са тренинзима у малим групама.

Занимљиво је да је шпански клуб уз београдски Партизан једини тим из финалних осам тимова Еврокупа чије домаће такмичење још увек није званично прекинуто, с обзиром да је крај ”одсвиран” у Италији, Грчкој, Француској, Турској и ВТБ лиги.

Истина, позивајући се на још непроверене информације, шпански портал преноси да су се Американци из редова италијанске Рејер Венеције, која је такоће учесник четвртфинала Еврокупа, вратили у тај град и поред тога што је италијанска лига дефинитво отказана а судбина Еврокупа у озбиљној опасности.

Међутим, како РТС сазнаје, та информација не одговара истини с обзиром да су сви амерички чланови Венеције су и даље у Сједињеним Државама.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво