”Боље да се спремамо за нову сезону него што оживљавамо ову мртву”

Први човек московског ЦСКА Андреј Ватутин рекао да је сезона у Евролиги ”мртва”, те да је боље да се не покушава њено оживљавање, већ да је важније што боље се спремити за нову.

Кошаркашка сезона у Европи је прекиду од 12. марта, а ситуација је реално таква да од њеног наствака вероватно неће бити ништа.

Тај став у суштини дели и председник моћног ЦСКА из Москве Андреј Ватутин, који поручује да фокус треба усмерити ка припреми за следећу сезону."Није јасна ситуација око међународног ваздушног саобрац́аја.

”По важећим прописима, морате након путовања у другу државу бити у карантину две недеље. Уз то, тимовима ван зоне Шенгена тренутно није дозвољено да улазе у Европске Унију. Шпанска и јадранска лига планирају да заврше сезоне. До тог. за одлуку предвиђеног 24. маја, 18 тимова ће дефинитивно бити у различитим ситуацијама, а до тада много ствари вероватно неће бити познато, од ваздушног саобраћаја, прелакса граница, карантинских мера... Зато само желим да моје колеге буду јединствене 24. маја", поручио је Ватутин за руски портал РБК.

Главни функционер актуелног европског првака такође истиче да је велико питање у каквој би форми били играчи и какав би био квалитет кошарке.

"Бићемо врло далеко од онога што је обично гледамо у финишу сезона, коме су се тимови, приближавали корак по корак током шест месеци, дижући форму током лигашког дела сезоне. Наставак сезоне после оволике паузе ће нам у најбољем случају донети квалитет у нивоу предсезоне. Какву ћемо кошаркутиме добити? Смешно је да се после неорганизованог тренирања дуже од два месеца, сезона наставља и добије првак за 2-3 недеље. Штавише, гурамо спортисте у повреде терајући их да играју пресудне утакмице након велике паузе."

Ватутин, који води финасијски вероватно најјачи клуб у Европи, отворио је и питање финансијског бенефита.

"Смешно је да се игра без навијача. Такође, клубови пуне значајан део буџета од улазница. У Америци кошарка има реалне приходе од ТВ права, те разумем председника Трампа што подстиче наставак сезоне без публике јер ће те утакмице бити замајац индустрије у целини. Али, наши спортски рејтинзи су односу на њихове веома мали. Зато, без обзира колико сви желимо поново да гледамо врхунску кошарку, важније у овом тренутку је да се боље припремимо за наредну сезону, а не да ’оживљавамо ову мртву’”, јасано је поручио Ватутин.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара