Звезда о Остојином предлогу: Неозбиљно и немушто

Поводом новонасталих околности изазваних коронавирусом у Европи, али у Србији, шампион Србије и региона КК Црвена звезда обратила се јавности и између осталог поручила да се побединик АБА лиге може и мора одлучивати на терену, а не "неозбиљним и немуштим покушајима прекрајања табела и такмичења".

Како наводи тим са Малог Калемегдана, у сталном су контакту са свим надлежним органима Републике Србије, али и Евролиге око свих здравствених мера и заштите свих актера утакмица клуба, не само играча, стручног штаба и запослених, већ и бројних навијача који прате мечеве тог тима у Евролиги и АБА лиги.

Подсетимо, данас је донета одлука да се на свим спртским догађајима у земљи који се играју у затвореном прострору забрани долазак публике

Црвено-бели додају да ће се као друштвено одговоран клуб повиновати свакој одлуци надлежних органа Републике Србије у данима који долазе, и то без обзира на чињеницу да је спорт изузетно важан сегмент друштва, те стога очекују да у овим данима сви актери и функционери спортских клубова схвате и основну чињеницу да је живот и здравље свих - испред спорта.

Звезда се осврнуала и на могуће сценарије о завршетку кошаркашке сезоне, о чему је данас говорио и председник КК Партизан Остоја Мијаиловић и изнео предлоге за решавање новонастале ситуације.

"Без намере да као клуб било шта прејудицирамо, све предлоге да се у случају немогућности одигравања било ког такмичења у наредном периоду или такозване ‘више силе‘ тренутни пласман у АБА лиги прогласи и коначним, сматрамо изузетно неозбиљним јер је КК Црвена звезда као једини учесник из региона у Евролиги био у новом режиму такмичења под неупоредиво већим оптерећењем у односу на остале клубове".

"Подсећања ради, КК Црвена звезда одиграла је до овог тренутка десет и више утакмица у односу на остале учеснике такмичења који ће наступити у завршници АБА лиге, често и у новом режиму тзв. дуплог програма Евролиге, у коме смо неретко играли и по пет утакмица у размаку од 10 дана! Евролига 2020. године и некадашња такмичења када је тај принцип последњи пут примењен су неупоредива такмичења као и оптерећења екипа, играча и логистике клубова!", поручују из Звезде и закључују:

"Зато очекујемо паметне и конструктивне предлоге како би на било који начин решили питање победника у такмичењима која нам предстоје (уколико околности то буду дозволиле) искључиво на терену, и како је предвиђено у доигравањима, без икаквих немуштих покушаја прекрајања табела и такмичења, јер у овој ситуацији за то није ни време ни место!", стоји у саопштењу објављеном на сајту клуба.

Звезди у наредном периоду предстоји шест утакмица у Евролиги, неке и у земљама и са екипама које су изузетно погођене коронавирусом.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара