Туркоглу због Срба незадовољан што Дарушафака и Виртус играју у Београду

Хидајет Туркоглу, председник Кошаркашког савеза Турске, незадовољан је одлуком Евролиге да се утакмица Еврокупа између Дарушафаке и Виртуса игра у Београду. Туркоглу је у саопштењу навео да постоји сукоб интереса.

Као што је РТС сазнао у уторак, утакмица која ће директно одлучити о четвртфиналисти премештена је у престоницу Србије и биће играна у Арени без присуства публике.

Легендарни кошаркаш, који сада води турску кошарку, сматра да је овакав исход велики проблем.

"Одлука Евролиге да се предстојећи дуел између Дарушафаке и Виртуса је велико разочарање", почео је Туркоглу у саопштењу.

"Утакмица, која је првенствено заказана да се игра у Истанбулу, а која је суспендована због коронавируса, биће играна 5. марта у Београду. Ова неразумљива одлука Евролиге, упркос нашим напорима и свим осталим опцијама које препоручује Дарушафака, противи се свим вредностима и духу игре."

Туркоглу је навео да су чланови Виртуса Срби – тренер Александар Ђорђевић, као и играчи Милош Теодосић и Стефан Марковић, што није повољно за турског представника.

"Контроверза око ситуације додатно се појачава због једноставне чињенице да су тренер и неки Виртусови играчи из Србије, што ствара неповољни заокрет против фер-плеја и непожељно окружење за наш клуб Дарушафаку. Желео бих да поручим Евролиги да буде опрезнија приликом доношења оваквих одлука."

За крај, верује да сви у турској кошарци деле исти став.

"Верујем да турска кошаркашка заједница, заједно са свим клубовима, играчима и корпоративним актерима, замера Евролиги на овој одлуци", закључио је Туркоглу.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи