Србија изгубила од Летоније, ништа од четвртфинала ЕП

Србија – Летонија 70:75. Кошаркашице Србије елиминисане су у баражу за пласман у четвртфинале Европског првенства, пошто су у Прагу изгубиле од Летоније.

Женска кошаркашка репрезентација Србије неће бранити злато освојено пре две године, пошто је на Европском првенству у Чешкој поражена од Летоније са 75:70, у баражу за четвртфинале такмичења.

Летонке ће у четвртфиналу играти против Шпаније, а актуелне шампионке Европе су такмичење завршиле са само једном победом и три пораза.

Селекцију Летоније су до победе предводиле Кристине Витола са 19 поена и Анете Стајнберга са 18. У редовима Србије најбоља је била Тамара Радочај са 14 поена, Јелена Миловановић је убацила поен мање, а Соња Петровић је меч завршила са 10 поена.

Изабранице Стевана Караџића су лоше почеле меч, па су већ средином прве деонице имале двоцифрени заостатак (4:14).

Летонија је предност одржавала све до финиша друге четвртине, када је Србија, предвођена Јеленом Миловановић, пришла на само два поена заостатка. Миловановићева је двадесетак секунди пре великог одмора имала прилику да донесе Србији изједначење, али није била прецизна.

Оно што њој није пошло за руком јесте Тини Јовановић на почетку треће четвртине, када је са три поена донела предност Србији (35:34).

Летонке су у наставку те деонице поново стекле предност, али Тамара Радочај са неколико важних поена у њеном финишу није дозволила противницима да се "одлепе".

Међутим, после три и по минута игре у четвртој четвртини, Летонија је поново стигла до плус десет (55:65). Србија је успела да приђе на два поена заостатка, али је то било све што су и актуелне шампионке Европе урадиле.

Овако је протекао меч: 

19.45 – Крај, Србија – Летонија 70:75. 

19.29 – Пет минута је остало до краја меча, а Летонија води са 65:60.

Имале су Летонке и двоцифрену предност, али српске кошаркашице не планирају да се предају до самог краја. 

19.16 – После три одигране четвртине, Летонија води против Србије са 53:51.

Одлична деоница за Тамару Радочај, која је стигла до 12 поена (две тројке), док Јелена Миловановић и даље има 11. На другој страни Стајнберга има 15, Баско 13. 

19.08 – Стигла је Србија до вођства на старту другог полувремена, али серијом тројки Летонија поново враћа предност на своју страну – 44:41. 

18.57 – Настављен је меч у Прагу. 

18.42 – Полувреме, Летонија води против Србије са 34:32.

Поново је Маја Шкорић направила позитивни утицај на екипу од када је ушла у игру. Јелена Миловановић најефикаснија са девет поена, али важно је да се и остатак екипе прикључио постизању поена. 

18.32 – Много боља игра Србије у другој деоници, па Летонија сада води са 31:26.

Појачан је ритам у одбрани, док је и напад доста разноврснији, што одмах даје резултата. 

18.21 – После првих десет минута, Летонија води против Србије са 24:12.

Лоша игра српских кошаркашица, нарочито у одбрани. Невена Јовановић постигла је шест поена, Соња Петровић има четири. На другој страни Стајнберга је постигла чак 11. 

18.11 – Средина игре у првој четвртини, а Летонке већ имају убедљиву предност – 14:4. 

18.00 – Почео је меч у Прагу.

17.53 – Играчице обе екипе излазе на терен, очекујемо интонирање химни. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво