Читај ми!

Појачање за Пиксија, Самарџић прихватио да игра за репрезентацију Србије

Млади фудбалер Удинезеа Лазар Самарџић прихватио је позив селектора Драгана Стојковића и од марта биће део најбољег тима Србије, саопштио је Фудбалски савез Србије (ФСС).

Самарџић има 21 годину, игра у везном реду, рођен је у Берлину, а до сада је играо за све млађе селекције Немачке.

"После неколико месеци темељних и пажљиво планираних активности, а све са циљем да репрезентација Србије буде квалитетнија и боља како у предстојећим квалификацијама за Европско првенство, тако и у осталим будућим такмичењима, епилог преговора да један од најталентованијих младих играча Европе обуче дрес наше земље добио је позитиван исход", наводи се на сајту ФСС.

Разговори које су водили селектор Стојковић, као и директор Стеван Стојановић са Лазаром Самарџићем и његовом породицом интезивирани су у последњих неколико седмица односно од повратка са пријатељског меча у Америци, додају из ФСС.

"На крају, на опште задовољство Самарџић је потиписао сагласност да ће играти за Србију. Преостало је још да се заврши и административни део односно да из Фифе стигне одобрење што се очекује у наредним данима".

Контакт између Самарџића и Стојковића постоји још од лета прошле године. Селектор је у августу био на утакмици Милана и Удинезеа и практично од тада прати развој талентованог фудбалера.

Самарџић је рођен 24. фебруара 2002. године у Берлину. Био је део свих млађих категорија националног тима Немачке.

Пре Удинезеа играо је у сениорским тимовима Херте и Лајпцига.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво