Читај ми!

Jован Лазаревић потписао за Интер

Репрезентативац Србије у футсалу и један од најбољих играча света Јован Лазаревић потписао је уговор са великаном овог спорта, чувеним клубом Интер Мовистар из Шпаније.

Јован Лазаревић нови је фудбалер Интер Мовистара, клуба који је у претходне две деценије чак пет пута био шампион Европе и света. Јован Лазаревић долази у Интер из шпанске екипе Виња Албали Валдепењас, за коју је ове сезоне одиграо 14 мечева и постигао чак осам погодака у Примери.

"Лига шампиона је најважнија за мене, али и за сваког играча који се бави футсалом. Лига шампиона је сан, поготово пласман на завршни турнир, међу четири најбоља тима. Прошле године сам успео у томе са екипом Тјумена, али због политике и санкција Уефе руским клубовима, нисмо могли да играмо у самој завршници, тако да нисам имао прилику да остварим свој највећи сан и покушам да освојим Лигу шампиона. Увек је нешто недостајало, али овога пута немам ни једну замерку. Интер Мовистар је велики клуб са великом историјом, клуб који је у својим редовима увек имао најбоље играче. То је клуб са врхунском организацијом, максимлано посвећен и подредјен својим играцима", додаје Јован Лазаревић.

Јован Лазаревић има само 25 година и лидер је репрезентације Србије. Пажњу на себе скренуо је на Светском шампионату у Литванији 2021. године када је са Србијом стигао до осмине финала где је наша репрезентација несрећно поражена од каснијег шампиона света, Португалије. 

Интер Мовистар је најтрофејнији клуб у Шпанији са чак 14 шампионских титула, 11 трофеја у националном Купу и 14 пехара у Супер купу.

"Заиста не могу да опишем срећу, задовољство и олакшање у неку руку. Поносан сам на себе, успео сам у оном за шта је велика већина људи мислила да је немогуће. У најтрофејнијем сам клубу у историји футсала. Заиста могу бити поносан на све сто сам постигао за ових 6 година колико се бавим футсалом. Успео сам да са својих 25 година потписем уговор на три ипо године са великаном као што је то Интер Мовистар", рекао је за РТС Јован Лазаревић.

Лазаревић је стигао у редове великана из Мадрида као највеће појачање тима. Репрезентативац Србије је задужио дрес са бројем десет, а интересантно је да је управо у Интеру светску славу стекао и најбољи европски футсалер у историји, чувени Португалац Рикардињо.

Интересантно је да је Интер Мовистар освајао пет титуле у Лиги шампиона од 2003. до 2019. године, али и да су у претходне две године играчи Барселоне били најуспешнији у шпанској Примери и да је Барса у претходне три сезоне чак два пута освајала титулу првака Европе.

Довођењем велике звезде, Јована Лазаревића, Интер жели да врати примат, како у Шпанији, тако и на старом континенту.

"Интер је један од четири најбоља клуба у Европи и свету. Поред Интера, ту су још и Барселона, Спортинг из Лисабона и Бенфика. Сада сам још мотивисанији, жељан сам доказивања, а сви знају да је код мене инспирација увек присутна. Овај клуб ми може испунити све снове. Желим да освајам титуле са Интером, то је клуб који увек иде на титуле" истакао је Јован Лазаревић.

Лазаревић је у нашој земљи наступао за Економац и Црвену звезду са којом је освојио и шампионску титулу. Након епизода у Босни и Херцеговини и Белгији, пут га је одвео и у чувени клуб Тјумен из Русије, са којим је дошао и до саме жавршнице Лиге шампиона, на завршни турнир, медју четири најбоља тима. Ове сезоне бриљирао је у шампионату Шпаније са тимом Валдепењас, што га је препоручило најбољем клубу у земљи.

Лазаревић је у том спектакуларном мечу постигао два гола, нажалост, Србија је поражена од Португалије 4:3.

Јован је на Светском шампионату постигао укупно четири гола и био је један од најзапаженијих играча најзначајнијег турнира. Данас је један од најбољих и најцењенијих светских играча, што показује и овај трансфер у престоницу Шпаније.

"Мислим да сам се показао и да сам се доказао, пре свега себи. Савладао сам своје сумње сви ми некад сумњамо у своје циљеве. Преиспитујемо се да ли су они могући, да ли смо реални према себи. Овај успех желим да посветим својој породици, она је највазнија. Мојим пријатељима, људима који су веровали у мене и давали ми подрску и кад је ишло добро и кад је било лоших периода у каријери и животу. Али пре свега, успехе посвећујем младим играчима, који сањају о овоме, као што сам и ја сањао. Све је могуће, верујте у своје снове и не дозволите никоме да вас омета и спутава у томе", истиче Лазаревић и за крај додаје:

,,Идемо до остварења нових снова и циљева".

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво