Читај ми!

Дијабате: Волео бих да останем у Партизану, борићемо се за титулу

Фудбалер Партизана Фусени Дијабате каже да ће се црно-бели борити да освоје титулу у Суперлиги. Истиче да му је лепо у Србији и да ће остати у Партизану ако му клуб понуди нови уговор.

Фудбалери Партизана се тренутно у Турској припремају за наставак сезоне у Суперлиги Србије и Лиги конференција.

Црно-бели се тренутно налазе на другом месту на табели у домаћем шампионату са 10 бодова мање од првопласиране Црвене звезде.

"У домаћем првенству ћемо се борити до краја, јер ако освојимо титулу играћемо у Лигу шампиона, што је добро за Партизан и све нас. Што се тиче Европе, желим да прођемо Шериф и одемо што је даље могуће. Уколико будемо успешни у оба такмичења, биће то добро за све у клубу. Борићемо се, фокусирани смо и морамо да победимо Црвену звезду", рекао је Дијабате, преноси званични сајт клуба.

Партизан ће 16. фебруара на гостовању играти против Шерифа у првом мечу шеснаестине финала Лиге конференција.

"Осећамо се веома добро, иако много радимо. Мало сам уморан, али припреме теку у правом смеру. Добар је хотел, добри су терени, одлична је атмосфера. Све је супер и срећан сам због тога. Никада нисам тренирао овако напорно, само је у Енглеској слично, али је овде теже него било где. Надам се да ћемо након овога 'убити' све у наставку сезоне, морамо то да урадимо", навео је фудбалер Партизана.

"Утакмица са Звездом је као неко велико финале"

Дијабате је рекао да се он и његова породица у Београду осећају као код куће.

"Ово је лепа земља. Људи су гостољубиви. У слободно време идем у тржни центар, тамо ми прилази доста деце да се сликају са мном. Такође, мој брат овде похађа школу и веома му је лепо. Волео бих да останем овде, потписао сам на три године, а ако ми понуде продужетак сарадње остаћу још. Српски фудбал је доста тежак јер се игра доста снажно. Такође, понекад и терени на којима играмо нису добри као наш, па је и то још једна отежавајућа околност", изјавио је Дијабате.

Присетио се и првог "вечитог дербија" са Црвеном звездом.

"Био сам изненађен кад сам одиграо први дерби. Он је важан свима у граду, сви су ту, атмосфера је одлична. Било је доста притиска, али утакмица са Звездом је као неко велико финале и желимо да играмо што више таквих утакмица", истакао је Дијабате.

Партизан ће 4. фебруара у 20. колу Суперлиге Србије, на гостовању, играти против Напретка у Крушевцу.  

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво