Читај ми!

Пикси: Жао ми је што Партизан и Црвена звезда нису дали играче за меч са САД

Селектор Србије Драган Стојковић истиче да ће у пријатељском мечу против САД бити 17 играча из домаћих клубова, без Црвене звезде и Партизана.

Селектор Стојковић је у интервјуу за ФСС рекао да је период после Мундијала у Катару прошао у анализама грешака.

"Ужелели смо се рада, овај период од Катара до данас био је у анализама, да видимо где смо грешили али се радујем да данас крећемо са радом", одговорио је Пикси у првом питању.

Састав Србије против САД у Лос Анђелесу чиниће играчи из домаћих клубова.

"У овој групи играча биће њих 17, захваљујем свим клубовима који су пустили своје играче. Морам да напоменем, нема играча Црвене звезде и Партизана. Жао ми је што их нема, то је њихово право и они нису дали играче овог пута. Немам проблема са тим. Жао ми је, јер сам хтео да неке играче видим уживо и на делу, што не значи да их неће бити", истакао је Стојковић.

Селектор је истакао да је планирао седморицу играча из "вечитих" да поведе у Лос Анђелес. 

"Ово је екипа играча која је позната фудбалској Србији, који су се показали и доказали у нашој лиги. Квалитет је задовољавајући. Када се створи оваква шанса, они је заслужују. Показали су ниво у Суперлиги, питање је да ли могу на вишем нивоу да покажу свој таленат. То ћемо видети. Утакмица против САД није екскурзија. Она представља шансу за те играче да се покажу. Март се ближи, тада крећу квалификације за ЕП, а они имају све у својим рукама да покажу да могу да буду у А селекцији. Можда неће бити изненађење да неко од њих буде у списку за март. Не желим да прејудицирам ни правим притисак", објаснио је Стојковић.

Код Пиксија не постоји разлика у приступу, без обзира на фудбалско име. 

"Нема разлике у приступу. Овим играчима пуно значи. Један велики искорак у њиховим каријерама и мотивација да убеде селектора да поседују квалитет за најјачи тим. Неће имати притисак са моје стране што се тиче резултата. Само да покажу таленат и испоштују нешто што смо се договорили", рекао је Стојковић.

Екипу ће у Лос Анђелесу појачати тројица играча који играју у МЛС лиги.

"Имамо три играча који нас већ чекају и драго ми је да ћу их видети на терену. Имамо све потребне информације. Сваком селектору овакав тим утакмица помаже да склопи једну јаснију слику по питању квалитета. Претпостављам да се и САД тако понаша", наводи Стојковић.

Међу том тројицом је најзвучније име Дејан Јовељић, нападач Галаксија.

"Коцкице су се сложиле да нас дочека, да нам покаже Лос Анђелес. Има невероватан квалитет, скроман је, али пуно ради за екипу. Биле су приче да ли је могао да иде на Мундијал, могао је. Ценим његове квалитете, он је млад. Март је врло близу и све ће зависити од њега", истиче Стојковић.

Квалификације за Европско првенство креће у марту. 

"Једва чекам март, поготово после резултатског неуспеха и очекивања које је нација имала имамо тај поправни испит да се поправи утисак. Сваке квалификације доносе изазов и морање да морате бити у врху да бисте учествовали у такмичењу. Успех ће бити ако успемо на ЕП после 24 године и циљ нам је континуитет на великим такмичењима. Тако се стиче самопоуздање, победничке навике и онда можете да очекујете и неке боље резултате. Најважнији су март и крај године, меч са Бугарском у Београду. Тада морамо да будемо максимално мотивисани, концентрисани да освојимо прва два места", рекао је Пикси.

Утакмица САД–Србија одиграће се 26. јануара.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво