Читај ми!

Оптужбе за злостављање на рачун власника Пари Сен Жермена

Француски лист Либерасион наводи да је власник Пари Сен Жермена Насер Ал Келаифи оптужен је да је уцењивао и злостављао једног француско-алжирског бизнисмена, који је наводно имао компромитујуће информације о њему.

Новинари француског Либерасиона тврде да је Ел Келаифи наредио хапшење извесног бизнисмена Тајеба Б, зато што је он наводно поседовао компромитујуће документе о власнику Пари Сен Жермена који га доводе у везу са корупцијом.

Француско-алжирски бизнисмен, Тајеб Б. живи у Катару, а Либерасион истиче да је он ухапшен средином јануара 2020. и додају да је затвору био до новембра исте године.

Како Либерасион наводи, бизнисмен је ухапшен у близини своје куће од стране агената који су се представили као припадници снага безбедности Катара.

Тајеб је испричао новинарима француског медија да је данима био мучен док је био у затвору, а током хапшења доживљавао је тортуру за коју су му говорили да то раде "по налогу емира", наводи Либерасион.

Тајеб сматра да је прави разлог за та дешавања то што је код себе имао у-ес-бе меморију и документа у којима постоје компромитујући детаљи о Насеру ​​ел Келаифију. 

Садржај документа 

Према писању Либерасиона у тим документима је садржај о коруптивним радњама приликом контроверзног додељивања домаћинства Катару за Мундијал 2022. године, али и други детаљи о Ел Келаифијевом раду и приватном животном.

Бизнисмен Тајеб Б. има 41. годину, предузетник је и симпатизер француске десничарске партије "Les Républicains", пише француски лист. 

Из затвора је пуштен 1. новембра 2020. године, пошто је уступио "компромитујућа" документа катарским властима, истиче Либерасион.

Како наводи поменути француски лист, рођак Ел Келаифија је одбацио све оптужбе француско-алжирског бизнисмена.

"Он је покушавао да своје пословне неуспехе повеже са Насером. Он је уцењивач који је хтео милионе евра и који се опекао", рекао је неименовани рођак, а преноси Либерасион

Насер Ел Келаифи је власник "БеИН" медијске компаније, члан је Извршног одбора Уефе, власник Пари Сен Жермена и један од чланова Организационог одбора Мундијала у Катару. 

Светско првенство у Катару биће одржано од 20. новембра до 18. децембра текуће године. 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво