Читај ми!

"Орлови" против Шведске - за наставак сна о А Лиги нација и припрему за Катар (20.45, РТС1)

Фудбалери Србије против Шведске играју последњи меч овог циклуса Лиге нације на свом терену. Уједно ће то бити и последњи меч екипе Драгана Стојковића Пиксија у Београду пре Мундијала у Катару. Тријумф против Швеђана чува наде да "орлови" могу до првог места у групи, које води у најквалитетнију лигу у такмичењу. Утакмица се игра на стадиону "Рајко Митић" од 20.45, а присуствоваће јој само најмлађи љубитељи фудбала, због Уефине суспензије. Директан пренос је на Првом програму РТС-а, кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

Фудбалери Србије улазе у последњу фазу припрема за Мундијал у Катару, који је ту иза угла, а утакмице у Лиги нација, против Шведске и Норвешке, послужиће селектору Драгану Стојковићу да испроба неке нове играче, али и тактичке варијанте.

У утакмици петог кола Четврте групе Б Лиге нација у Београд стиже селекција Шведске, која у дуел улази без резултатског значаја.

С друге стране, "орлови" и даље имају шансу да буду први у групи, иако после четири кола заостају за Норвешком три бода.

У последњем колу Србија гостује у Норвешкој и са две евентуалне победе могла би да се докопа првог места које значи и играње у А Лиги нација у наредном циклусу. 

Ни овога пута Србија неће бити у најјачем саставу, у екипи нема Николе Миленковића, Предрага Рајковића и Михајла Ристића, али су ту двојица дебитаната - Срђан Бабић и Стефан Митровић.

Утакмица против Шведске вероватно ће бити последња коју ће "орлови" одиграти пре Мундијала у Катару на домаћем терену, а тужно делује чињеница да на трибинама нашег највећег стадиона неће бити публике због Уефине казне.

Додуше, биће подршке за Србију из грла најмлађих љубитеља фудбала, пошто утакмици могу да присуствују дечаци и девојчице из школа фудбала, узраста до 14 година.

У првој утакмици ова два ривала одиграној у Стокхолму пре три месеца, Лука Јовић је јединим поготком на мечу донео три бода "орловима", па нема разлога да сумњамо да ће и овога пута исход бити повољан по Пиксијеву екипу.

Утакмица се игра од 20.45, директан пренос је на Првом програму РТС-а, а кретање резултата и текстуални пренос меча можете пратити на нашем порталу.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара