Читај ми!

Европске селекције желе капитенске траке дугиних боја на Мундијалу, не и Србија и Хрватска

Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић неће носити капитенску траку у дугиним бојама на предстојећем Светском првенству у Катару, пренели су светски медији, укључујући и Ен-Би-Си спортс.

Светска фудбалска федерација нашла се под великим притиском неколицине европских федерација које су захтевале да њихови капитени носе траке дугиних боја на Мундијалу, која симболизује борбу против било какве дискриминације у фудбалу.

"Ношење ове траке послаће јасну поруку свету", рекао је капитен Енглеске Хари Кејн, а пренели британски медији.

Кампања "Једна љубав" против дискриминације у фудбалу почела је у Холандији, чија репрезентација игра у групи са Катаром, а од 13 европских селекција чак осам жели да носи траку са дугиним бојама.

То су Француска, Немачка, Холандија, Швајцарска, Енглеска, Велс, Белгија и Данска.

Са друге стране, у кампањи нису учествовале Србија, Хрватска, Португалија и Шпанија, док ће капитен Пољске Роберт Левандовски око руке носити траку у бојама заставе Украјине.

Левандовски ће носити капитенску траку у бојама Украјине

Капитен фудбалске репрезентације Пољске Роберт Левандовски на Мундијалу у Катару носиће капитенску траку у бојама Украјине, пренели су бројни украјински и европски медији.

Њему је траку у Варшави уручио легендарни украјински фудбалер Андриј Шевченко.

"Хвала ти, Андриј. Било је задовољство упознати те. Биће ми част да носим ову капитенску траку у бојама Украјине на Светском првенству", написао је Левандовски на свом Инстаграм налогу.

Пољаци су на бројне начине помогли Украјинцима од почетка ратних сукоба са Русијом, а примера ради, представник Украјине у групној фази Лиге шампиона Шахтјор из Доњецка своје мечеве као домаћин игра у Варшави.

Светско првенство у Катару одржаће се од 20. новембра до 18. децембра, а Пољска ће се такмичити у Ц групи са Саудијском Арабијом, Мексиком и Аргентином.