Читај ми!

Емотиван опроштај Столице: Имао сам велике снове...

Доскорашњи тренер фудбалера Партизана Илија Столица, који је смењен после елиминације од кипарског АЕК-а у квалификацијама за Лигу Европе, на веома емотиван начин опростио се од црно-белих.

"Драги Партизановци, у овим тешким тренуцима осећам потребу да вам се обратим и опростим се од вас и вољеног клуба као човек, најискреније, чистог образа, јер то је права суштина људског бића", навео је Столица у писаној изјави Тањугу.

"Када сам долазио на клупу Партизана био сам необично узбуђен, пошто постајем тренер клуба за кога навијам од малих ногу", нагласио је млади стручњак.

"Имао сам велике снове, желео сам највише. Да са клубом бележим победе, које ће свим правим партизановцима доносити осмех на лице. Знао сам да долазим у тешком моменту, можда најтежем у историји наших црно-белих. Па ипак, ентузијазам ме није напуштао", истакао је Столица.

Он је открио да су му многи говорили "да је камиказа и да ће брзо да изгори", али да им није веровао јер је слушао само своје срце.

"Нисмо успели да испунимо планове, стицајем разноразних околности, на моју велику жалост. Желим овим путем да вам поручим да су моје намере биле часне, да сам радио чисто као суза. Много тога се уротило против нас, шибали су нас и бочни ветрови. Оставио бих ипак подробнију анализу за неку другу прилику, утисци су још свежи и мени и те како болни".

"Мом Партизану, као и увек, желим све најлепше. Са надом да ће се ствари у кратком року покренути. Играчима, запосленима у клубу, мом наследнику на клупи, желим свако добро! Ваш Илија Столица", закључио је сада већ бивши тренер црно-белих.

Уместо њега клупу Партизана преузео је некадашњи првотимац и репрезентативац Гордан Петрић.