Читај ми!

Звездин пут до елите иде преко Израела

Фудбалери Црвене звезде играће у плеј-офу за пласман у Лигу шампиона против Макабија из Хаифе, након утакмица трећег кола. Црвено-бели су рутински прошли јерменски Пјуник, док је Макаби једнако убедљив био у окршају са Аполоном из Никозије.

Изабраници Дејана Станковића у првом дуелу са Пјуником решили су питање проласка даље јер су победили 5:0, да би у Јеревану само потврдили пролаз.

Макаби је у Хаифи савладао Аполон са 4:0 пре шест дана и било је јасно и пре реванша да ће ове две екипе играти за пласман у елитно такмичење, иако су се Кипрани потрудили да их добрано "презноје".

"Зелени" су актуелни шампиона Израела и 14 пута до сада су освајали националну титулу. Имају још шест трофеја у израелском Купу, пет у Тото купу, а четири у домаћем Суперкупу.

Играју на стадиону "Сами Офер", капацитета нешто више од 30.000 места, која ће извесно бити испуњена јер навијачка група Хаифе важи за једну од најкомпактнијих у земљи, па се очекује паклена атмосфера.

Први меч две екипе на програму је следеће седмице, а домаћин ће бити Макаби, док ће реванш утакмица бити играна на стадиону "Рајко Митић".

Поражени из двомеча играће у групној фази Лиги Европе, што значи да је српски шампион већ обезбедио европско такмичење ове сезоне.

Пласман у плеј-оф обезбедили су још Бодо Глимт, који је избацио литвански Жалгирис, односно Викторија Плзењ, која је била боља од молдавског Шерифа.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво