Читај ми!

Матеус: Србија ће бити изненађење Мундијала у Kатару

Прослављени немачки фудбалски репрезентативац и бивши тренер Партизана Лотар Матеус изјавио је да би фудбалска репрезентација Србије могла да буде највеће изненађење на Мундијалу у Kатару.

Матеус је за мађарски лист Немзети анализирао све групе Светског првенства и сматра да ће из Г групе даље Бразил и Србија.

"Радио сам у Србији, био сам тренер Партизана и не могу да порекнем да ми је део срца остао тамо. Уз то, фудбалери Србије играју у најјачим лигама широм Европе. Њихов селектор Драган Стојковић одлично мотивише тим, а има и велико искуство из својих играчких дана, зна како да дође до успеха. Играчи му слепо верују, тако да би Србија могла да буде једно од изненађења Мундијала", изјавио је Матеус.

Светски и европски шампион са Немачком сматра да је Бразил фаворит за освајање титуле на турниру у Kатару (од 21. новембра до 18. децембра).

"За мене је Бразил фаворит број један за освајање турнира, иако су добили најтежу групу. Индивидуално су невероватно јаки, немају слабо место у тиму, стручни штаб има широк избор врхунских играча. И Швајцарску познајем добро, неколико играча наступа у Бундеслиги, док Kамерун није тако јак као Сенегал, не видим им шансе за пролаз", истакао је славни немачки фудбалер који данас ради као фудбалски аналитичар и коментатор.

Фудбалери Србије Мундијал ће почети дуелом против Бразила 24. новембра, а затим следе утакмице против Kамеруна (28. новембар) и Швајцарске (2. децембар).