Читај ми!

Суперкомпјутер прогнозирао да Србија неће проћи групу у Катару, Французи највећи фаворити за титулу

Фудбалска репрезентација Србије неће проћи групну фазу такмичења на Светском првенству у Катару, резултат је истраживања објављеног на сајту "The Analyst", који је изданак чувене аналитичке куће "Opta Sports". Суперкомпјутер је израчунао да "орлови" имају 0,24 одсто шансе да освоје Мондијал и заузимају 22. место на листи фаворита, од 32 учесника.

Штавише, Србија неће проћи групну фазу такмичења већ ће је, према прорачунима, завршити на трећем месту иза Бразила и Швајцарске, а испред Камеруна.

Екипи Драгана Стојковића Пиксија не дају се велике шансе, упркос сјајној форми и чињеници да је пласман на првенство обезбедила директно, испред Португалије.

Највећи фаворити према анализи суперкомпјутера имају Французи (17,93 одсто), а уколико се то испостави тачним, "триколори" ће постати прва репрезентација од Бразила и 1962. године која је одбранила светску титулу.

Управо су Бразилци други фаворити са 15,73 процента шанси, а разлог због којег су иза Француза лежи и у томе што имају тежи пут. Уколико заврше као први у групи Г у којој је и Србија, ићи ће на другопласираног из групе Х коју чине Португалија, Уругвај, Јужна Кореја и Гана.

Трећи фаворити су Шпанци са 11,53, а првих десет фаворита комплетирају Енглеска, Белгија, Холандија, Немачка, Аргентина, Португалија и актуелни вицешампион света Хрватска.

Испод Србије се налазе: Сенегал, Еквадор, Аустралија, Гана, Тунис, Мароко, Канада, Камерун, Саудијска Арабија и Костарика.

Мондијал у Катару на програму је од 21. новембра до 18. децембра.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи