Читај ми!

Кадети Србије савладали Турке на Европском првенству

Кадетска фудбалска репрезентација Србије савладала је Турску 2:1 (1:1) у другом мечу Ц групе на шампионату Европе у Израелу. Наредни ривал је селекција Шпаније. Меч је на програму у понедељак од 16.30.

У претходном мечу Србија је ремизирала против Белгије 1:1 и са четири бода има велике шансе за пролазак у четвртфинале. Стрелци за Србију били су Јован Шљивић у 18. и Јован Милошевић у 52. минуту, док је стрелац за Турску био Узун Кан у 43. минуту.

Одлично је Србија ушла у меч, поново агресивно, одлучно, са концентрацијом неопходном за овако висок ниво такмичења. Видели смо поново висок пресинг Кривокапићевих изабраника који је, као и у првом мечу против Белгије, сада стављао у проблем играче турске репрезентације.

Играло се углавном на половини Турске, а из једног притиска на задњу линију који су извршили Бубањ и Милошевић, лопта је дошла до Шљивића који је пласирао лопту у доњи десни угао мреже Бајрама.

Било је затим неколико лепих покушаја после прекида и добро изведених удараца Станковића, али резултат се није мењао све до пред крај полувремена. Пробили су турски играчи по десној страни, уследила је повратна лопта и реализација Узуна.

У наставку селектор Кривокапић је одмах извршио једну измену, Ђекић је добио поверење уместо Букинца. И поново је виђен висок ниво концентрације и агресивности. Такав приступ се брзо вратио новим голом, сјајном реализацијом Јована Милошевића.

Станковић је прекинуо акцију Турске, лопта је некако дошла до Милошевића који је изашао један на један са голманом Бајрамом, лаганом фитом успео је да га заобиђе и практично ушета са лоптом у гол.

Неколико минута касније могло смо да ставимо тачку на исход меча, после једне гужве Вукичевић се нашао у сјајној прилици, али изостала је реализација.

Имали су и Турци прилику, пречка је била Лијескићев савезник. У неколико наврата и Лијескић је показао висок квалитет, сјајно је реаговао после неколико гужви у нашем шеснаестерцу.

Селекција Турске је меч окончала са играчем мање, пошто је Кајали добио други жути картон.

Србија наредни меч игра против Шпаније у понедељак од 16.30 сати. Шпанија је савладала Турску у првом мечу са 2:0.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи