Читај ми!

Сахрањен Ивица Осим, цела Југа у његовом Сарајеву

Легендарни Ивица Осим сахрањен је у Сарајеву, а комеморацији су присуствовали бројни југословенски фудбалски функционери. Мехмед Баждаревић се у сузама опростио од популарног Швабе, говорили су Фарук Хаџибегић, Звонимир Бобан, Ненад Бјековић. Осим је сахрањен у Алеји великана на Градском гробљу Баре.

Бројни пријатељи, познаници и сарадници опростили су се од Ивице Осима, који је преминуо 1. маја у свом дому у Грацу.

Окупљенима су се обратили некадашњи играчи Звонимир Бобан, Мехмед Баждаревић, Фарук Хаџибегић, али и Ненад Бјековић, председник Жељезничара Оро Ибришимовић, као и градоначелница Сарајева Бенјамина Краић.

Посебно је емотиван био Баждаревић, који је у сузама испратио свог великог пријатеља.

"Имам велику трему јер је ово мој први говор човеку с којим сам живео 40 година. Обраћам се у своје име, име моје породице, генерације и свих генерација које су владале и живеле са шефом. Он је обележио наше животе, наше каријере. Обележио је свог Жељу, овај град, ове просторе и све средине у којима је радио. Био је велики тренер, отац, учитељ. Знао је да помогне, да од нас прави прави фудбалере и добре људе. Знао је да гради, створи, да побеђује, губи, али увек с достојанством. Био је тренер испред и изнад свих, визионар испред времена", рекао је некадашњи репрезентативац СФРЈ.

Звонимир Бобан је рекао да му је Швабо био први тренер у репрезентацији.

Био је сјајан играч, велики тренер, али је пре свега био изнимно добар човек, био је наш човек. Остао је човек раје. У својој поеми. Јединствен. Остао је такав, смирен. Верујем да нико од нас није сигуран да ли ћемо се срести негде горе. Сви имамо одговорност да његов наук и порука живе и даље, рекао је сада високи функционер Уефе и пренео поздраве Чеферина и Венгера.

На комеморацији је била и делегација из Јапана, где је Осим са успехом радио на крају своје каријере.

Такође, делегација Фудбалског савеза Србије борави у Сарајеву, а селектор Србије Драган Стојковић Пикси најавио је да ће Осим добити улицу у Београду.

Легенда југословенског фудбала Ивица Осим преминуо је 1. маја у 81. години, а сахрањен је у Алеји великана на Градском гробљу Баре.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво