Читај ми!

Најгори Атлетико баш за Чолову десетогодишњицу, Бензема носи Реал ка титули

Фудбалери Атлетико Мадрида пролазе кроз најгори период откад их води Дијего Симеоне, а сада су поражени од Гранаде у заосталој утакмици деветог кола. Гранада је тријумфовала након преокрета 2:1, док је у другој утакмици данашњег програма, унапред заказаном сусрету 21. рунде, Реал Мадрид тријумфовао у Билбау (2:1) и наставио поход ка новој титули у Ла Лиги.

Атлетико је поставио негативан рекорд откад их води аргентински стручњак, пошто је ово први пут да је ова генерација везала чак четири узастопна пораза у домаћем шампионату.

То се десило само дан пре Чолове десетогодишњице на клупи Атлетика, чиме је покварен велики јубилеј тренера који је претходне сезоне вратио титулу на стадион "Ванда метрополитано".

Црвено-бели из Мадрида сада имају 29 бодова и налазе се на петој позицији, са чак 17 бодова мање од водећег Реала.

Дуел у Гранади гости су почели савршено јер су повели већ у другом минуту, фантастичним поготком Жоаа Феликса, који је показао зашто је један од најталентованијих фудбалера на свету.

Португалац се прво сјајно ослободио чувара, потом преварио још једног, пре него што је упутио резантан ударац са 17-18 метара у доњи леви угао.

"Јорганџије" су повеле, али већ у 17. минуту на семафору је писало 1:1, после спектакуларног ударца Дарвина Маћиса са дистанце.

Тако је остало све до 61, када је Молина искористио асистенцију Луиса Суареса, али оног који игра за Гранаду, и донео домаћину велики преокрет и тријумф.

Гранада се попела на 12. позицију са 22 бода.

Реал Мадрид је наставио да корача крупним корацима ка новој титули у Ла Лиги, након што је освојио и "Сан Мамес". "Краљевски клуб" је савладао у гостима Атлетик Билбао, резултатом 2:1.

Дуел у Баскији имао је експлозиван почетак, пошто је у првих 10 минута виђено чак три гола, од којих су два била изузетно атрактивна.

У 4. минуту Карим Бензема је спектакуларним ударцем са ћошка казненог простора погодио супротни угао и донео предност гостима, да би већ у првом следећем правом нападу дуплирао вођство, када му се одбила лопта у ноге после акције Едена Азара.

Француски нападач већ је стигао до 15 погодака у лиги, а укупно 400 у каријери, чиме је ушао у одабрано друштво најбољих центарфорова у историји фудбала.

Међутим, домаћин је одговорио неколико тренутака касније, сјајним поготком Ојана Сансета са дистанце.

У наставку је било много узбуђења, Марселињови момци су нападали и мучили Мадриђане, али нису користили своје шансе и, испоставило се, коначан резултат је постављен у првих десет минута.

Српски репрезентативац Лука Јовић добио је прилику у надокнади времена уместо двоструког стрелца Бенземе.

Реал је наставио поход ка титули, има осам бодова вишка у односну на другопласирану Севиљу, док је Билбао десети са 24.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво