Читај ми!

Илиев за РТС: Честитке Звезди на невероватном успеху, у Хумској опет имамо благо

Ивица Илиев, спортски директор Партизана, честитао је својим играчима на пласману у нокаут фазу Лиге конференција. Илиев је у разговору за РТС истакао да су црно-бели прошли тежак пут од квалификација до шеснаестине финала трећег по јачини европског такмичења. Екипа коју води Александар Станојевић пласирала се даље као друга из своје групе, након ремија са Анортозисом (1:1) у четвртак у Хумској. Један од водећих људи клуба честитао је Црвеној звезди успех у Лиги Европе.

"Изузетно тежак пут. Квалификације које су можда и најтеже од када се игра овај систем такмичења – са фантастичним екипама из много јаких земаља", почео је Илиев за РТС.

"Онда група где смо кренули фантастично и већ у трећем колу били конкурент за прву позицију. Нажалост, после тог двомеча са Гентом, када смо изгубили шансу за прву позицију, као да је дошло до неког благог опуштања и неког менталног пада. Екипа се такорећи осећала сигурно за ту другу позицију, а дозволила је себи луксуз да, уз остале резултате исто, у последњем колу одлучује о пласману."

Осим што је похвалио своје играче, Илиев је честитао и највећем ривалу Црвеној звезди на пласману у осмину финала Лиге Европе.

"На нашу срећу, успели смо захваљујући фантастичним момцима и сада смо у ситуацији да српски фудбал има два представника. Честитао бих овом приликом Црвеној звезди на невероватном успеху и ево после четири године оба наша клуба играју европско пролеће и очекује нас нешто сасвим невероватно и спектакуларно. Оно што нас све радује јесте ситуација у којој се српски фудбал нашао, а до јуче је било незамисливо, да већ до краја јесени смо сигурни да ће од сезоне 2023/2024. имати шампиона који директно иде у Лигу шампиона."

Рикардо Гомеш, најбољи стрелац тима, није играо против Кипрана јер му је позлило на јутарњем тренингу. Ипак, разлога за бригу нема.

"Губитак енергије и напона, то је играч који је носио екипу током целе сезоне. Систем је једноставно стао, али се он сада осећа добро", казао је спортски директор и изразио наду да ће нападач бити спреман за предстојеће две утакмице.

У случају да не буде, из управе нису забринути јер, како каже, имају право благо у клубу.

"Имамо благо у Хумској поново. Видели сте да су утакмицу изнели играчи од 18 или 19 година. Деца Партизана. То је оно чиме се поносимо и поред тих кадровских проблема, имамо толики фонд играча. Посао који ради Александар Станојевић се показао као успешан."

Станојевић је на конференцији за медије био изнервиран и ошто је одговорио на једно питање, али некадашњи нападач црно-белих желео је да говори о лепшим стварима.

"Могу само да причам и желим да причам једино о екипи, и о Салету, вансеријском стручњаку. О играчима које имамо, а то је велики број квалитетних фудбалера. Овом приликом бих захвалио нашем југу, нашим верним навијачима који се из утакмице у утакмицу толико труде да воде наш клуб до победа. И оним најважнијим, новој црно-белој армији, а то су наша дечица која су у све већем броју присутна", закључио је Илиев за РТС.  

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво