Читај ми!

Рангник: Можда останем и дуже од шест месеци, Роналдо нам је неопходан

Ралф Рангник открио је неколико ствари које су биле, у недостатку бољег израза, горуће уочи његовог званичног доласка у Манчестер јунајтед. Немачки тренер не искључује могућност да тренер остане и после тренутно прецизираних шест месеци, сматра да Кристијано Роналдо итекако може да игра у његовом моделу игре (штавише, он сам је спреман да прилагоди модел играчима које има), а казао је и да је разговарао дуго и са Солскјером и Кериком, кога је чак убеђивао да остане у клубу.

Ралф Рангник одржао је прву конференцију за штампу као тренер Манчестер јунајтеда. Као и све што се дешава у овом клубу или са њим у вези, све је пропраћено уз много пажње.

Један од највећих клубова на свету, толико дуго без јасне или, барем, јасно видљиве идеје, довео је тренера код кога је све процес, шира слика, модел и јасно дефинисан рад.

Па, како је прошло?

Рагник је био у четвртак на стадиону. Посматрао је утакмицу Манчестер јунајтед – Арсенал. И, по свему судећи, допало му се много тога што је видео.

Оно што је посебно интересантно јесте да он не искључује да остане тренер и дуже од предвиђених шест месеци, после којих би требало да преузме консултантску улогу унутар клуба.

"Ако све прође како треба, могао да дам исту препоруку као и у Ред Бул Лајпцигу два пута – да је вероватно добра идеја да останем тренер годину дана", рекао је 63-годишњи Немац, али је додао да је његова улога јасно дефинисана и да је, такорећи, орочена на пола године.

"Сада је најважније да добијемо наредних неколико утакмица и максимално сам фокусиран на то", додао је он.

Једно од главних питања био је статус Кристијана Роналда у његовој екипи.

"Увек морате да прилагодите своју идеју играчима које имате на располагању. Не обрнуто...", истакао је Рагник.

"Гледајући Роналда у другом делу меча, са 36 година, он је невероватан професионалац. Никада нисам видео играча који је у тим годинама способан физички као он. Он је и даље играч који лако може да направи разлику".

"Али важно је разумети да је неопходно да развијемо екипу, не само Роналда. Играмо у најкомпететивнијој лиги на свету и потребан нам је сваки човек. Роналдо, по свему што сам видео, савршено је спреман да се тако понаша", нагласио је Рангник.

Он је рекао да је изразито важно повратити баланс у екипи.

"Чак и против Арсенала морали смо да постигнемо три гола да бисмо победили. Јунајтед у просеку прима скоро два гола по мечу и то је превише. Узбудљива утакмица за навијаче, али као тренер не бисте баш да их гледате сваки дан".

Немачки стручњак је истакао да је разговарао 90 минута са Солскјером, као и да је говорио са Кериком, у нади да ће га убедити да остане у клубу.

"На крају сам морао да прихватим његову одлуку о одласку. Спреман сам да радим са овим стручним штабом који затичем, јер они добро познају екипу. Није лако довести нове људе у Енглеску, због регулативе условљене Брегзитом. Свакако ћу покушати да доведем неколико још људи у стручни штаб. Многе моје некадашње колеге имају јаке уговоре у великим клубовима и нису тренутно доступни", рекао је Рангник.

О новим играчима још увек није било речи.

"Сада је време да се упознам са овим играчима. Има довољно играча у екипи, ростер није мали. Можда после Божића можемо да говоримо о евентуалним довођењима", закључио је Рангник.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво