Читај ми!

Партизан испустио победу у Генту, смеши се европско пролеће

Мало је недостајало Партизану да се реваншира Генту за пораз у Београду, али је резервиста Тисудали у финишу меча успео да анулира прелеп гол Урошевића - 1:1 (0:0). Црно-бели су готово обезбедили друго место и пласман у бараж за осмину финала Лиге конференције. Наредни меч Партизан игра 25. новембра, у Београд стиже Анортозис.

Нису црно-бели блистали у Белгији, али су и поред тога дошли до предности и 10 минута је недостајало да се из Гента врате са три освојена бода.

Партизан је против Гента играо без четворице стандардних првотимаца, а са клупе је тим предводио Игор Дуљај, пошто је Александар Станојевић добио црвени картон после утакмице два тима у Београду.

И поред свих недаћа, црно-бели су дошли до предности, али нису успели да је сачувају до краја меча, па је Гент практично обезбедио прво место у Групи Б Лиге конференције, док ће Партизан готово сигурно завршити као други.

То би значило да ће црно-бели играти бараж за пласман у осмину финала, против трћепласиране екипе из једне од група Лиге Европе.

Домаћин је на "Геламко арени" боље ушао у меч, али црно-бели се буде средином првог полувремена, а најбољу прилику прошушта Натхо - његов шут из слободног ударца завршава на стативи Гентовог гола.

Гент је имао иницијативу и више лопту у поседу, али је одбрана црно-белих, коју су први пут у сезони чинила тројица - Милетић, Вујачић и Саничанин, лако излазила на крај са нападачима домаће екипе.

Партизан је повео у 66. минуту. Урошевић је зашао дубоко у поље противника, ушао у казнени простор, а када су сви очекивали центаршут на Рикарда, леви бек се одлучио на ударац слабијом, десном ногом и постигао вероватно свој најлепши погадак у каријери.

Домаћи су желели по сваку цену да узбегну пораз, а у томе су успели захваљујући комбинацији резервиста - Чекветадзе је центрирао, а Мароканац Тисудали из повољне позиције савладао одличног Поповића и поставио коначан резултат.

Гент је тако стигао до 10 бода у такмичењу, Партизан има 7, а Анортозис и Флора по 2.

У наредном, петом колу Партизан ће 25. новембра на свом терену дочекати екипу Анортозиса, док Гент код куће игра против Флоре.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво