Читај ми!

Бисери "вечитих" међу 60 најталентованијих фудбалера света

Фудбалери Партизана и Црвене звезде - Самед Баждар и Александар Kахвић - нашли су се на листи 60 најталентованијих младих играча из целог света, коју је објавио британски Гардијан.

Млади Баждар, рођен 2004. године, истакао је да је осећа велику одговорност чињеницом да је међу 60 најталентованијих младих фудбалера.

"Лепо је када прочитате да се ваше име нашло међу најталентованијим играчима из читавог света, али не игра папир већ ми. Ја сам неко ко је свестан да је фудбалски пут дуг, мукотрпан уз сву љубав и да се увек чека прави тренутак. Такође, сведоци смо да многи млади играчи брзо изгоре ако паметно не воде своју каријеру, те треба бити обазрив", рекао је Баждар за клупски сајт.

У претходним годинама на овој листи је било још играча Партизана - Армин Ђерлек и Филип Стевановић.

"Брусим форму кроз утакмице омладинске селекције, драго ми је да сам са репрезентацијом и чекам своје време у првом тиму Партизана", закључио је Баждар.

Kахвић, високи нападач Звезде из Теслића, поновио је успех Дејана Јовељића и Матеје Бачанина, који су се претходних година такође нашли на овој листи.

"Kао нападач радим напорно на томе да будем што покретљивији, јер је то најважнија карактеристика центарфора. Трудим се да се не ослањам искључиво на висину и моју робусну грађу", рекао је Kахвић, омладински репрезентативац Босне и Херцеговине.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се