Читај ми!

Какав ће хаос у календару проузроковати зимски Мондијал у Катару

Светско првенство у Катару 2022. године биће прво у историји које ће бити одиграно у зимском термину, због чега ће настати прави хаос у фудбалским организацијама широм планете. Мондијал у Катару могао би да потпуно поремети такмичења у Европи, као и термине два највећа континентална такмичења – Лиге шампиона и Лиге Европе.

Први знаци јасни су после састанка у Енглеској на којем је предложено да Премијер лига следеће године направи зимску паузу од чак седам недеља.

План је да се првенство прекине после викенда 12. новембра и настави тек 26. децембра.

Због тога би сезона у Премијер лиги почела седам дана раније него иначе, односно шестог маја, док би се завршила седмицу касније, тачније 28. маја.

Читава ова померања утицала би на све лиге на "старом континенту", а то би значило и да би финале Лиге шампиона, као и националног ФА купа, били играни у јуну..

Клубовима је на скупштини акционара приказан оквирни календар.

Светско првенство требало би да се игра од 21. новембра до 18. децембра, а Светска фудбалска федерација (ФИФА) је вец́ одредила да играчи морају да буду ослобођени клупских обавеза почев од 14. новембра.

Ако би се гледало на примеру ове сезоне, из распореда би било изузето седам кола Премијер лиге и последња два кола групне фазе Лиге шампиона.

Међутим, посебан проблем би могао да настане јер Уефа планира да групну фазу најјачег европског такмичења комплетира пре почетка Мондијала. Уколик до тога дође, распоред ће бити изузетно згуснут, као и током претходне сезоне која је "збијена" у краћи временски период због пандемије коронавируса.

Фифа је одлучила да Светско првенство у Катару буде одиграно у зимском термину јер током лета температуре достижу и до 50 степени целзијуса.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво