Читај ми!

Пикси након Ирске: Успели смо сами себе да казнимо, идемо даље

Селектор Србије Драган Стојковић Пикси изјавио је након ремија са Ирском у Даблину да Србија није имала среће и да није искористила бројне шансе, али да је ово фудбал какав мора да игра.

Србија је у мечу, у ком је доминирала у сваком аспекту, одиграла 1:1 са Ирском у Даблину.

"Успели смо сами себе да практично казнимо, али то је фудбал. Немам шта да замерим играчима, мислим да смо показали стил фудбала како требамо да играмо. Потпуна доминација са наше стране, можемо да жалимо за шансама које смо створили, било их је пуно и претпостављам да би други гол решио питање победника. Апсолутно смо заслужили да победимо вечерас, али десила се спортска несрећа и то је то", изјавио је Стојковић након меча.

Селектор жали што су његови изабраници аутоголом поклонили бод ривалу. 

"Једна набачена лопта, наши играчи су били ту, Сергеј је желео да избаци лопту, погодио Миленковића и дао разлог ирским навијачима за радост, пошто су много срећни били због тога. Идемо даље, можемо да будемо поносни на фудбал који играмо и то је прави пут којим морамо да наставимо", додаје Пикси.

"Идемо корак по корак, из меча у меч. Ниједна утакмица није лака, али ми морамо да будемо фокусирани на нашу игру и нас саме. То је оно што мене занима и на чему ћемо радити. Момци заслужују све честитке, показали су модеран фудбал, са пуно лепих акција, на крају крајева створене шансе говоре о доминацији и мислим да је њихов голман играч утакмице и њему треба одати признање."

Стојковић је са доста респекта говорио о Александру Митровићу и његовој жељи да игра за репрезентацију. 

"Он је невероватан, са којом жељом и вољом игра и то је и вечерас показао. Ретко који играч би са том врстом повреде помислио да игра, а тек изашао на терен. То заслужује апсолутан респект, борио се феноменално и ризиковао још већу повреду, пошто је она веома незгодна. Али, Боже мој, како он, тако и сви остали су пружали оно што сам од њих тражио, то је оно што ме радује и имам сатисфакцију у стил игре који играмо, нападачки, на гол више и без бојазни од имена противника или терена", додаје селектор.

"Србија мора да има овакав фудбал и надам се да наш народ то препознаје и наставићемо да будемо позитивни и да пружамо леп фудбал и лепе партије. Идемо даље", закључио је Пикси.  

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво