Читај ми!

ВАР, преокрет Спартака, на крају победа Радничког 1923, победа Вождовца

Раднички 1923 савладао Спартак из Суботице са 3:2 (2:1) у мечу другог кола Линглонг Суперлиге Србије. Тим из Крагујевца је тако забележио и други тријумф у првенству. Вождовац је на "крову" савладао Пролетер са 2:1.

Сјајна фудбалска представа на стадиону "Чика Дача". Пуно узбуђења, много трчања, пропуштених шанси, али и голова. Све оно што ову игру чини занимљивом. Домаћин је повео уз асистенцију ВАР-а, касније је удвостручио предност. Међутим, гости успевају да изједначе. Ипак, Крагуjeвчани стижу до трећег гола и тријуфа на овом мечу.

Крагујевчани су сјајно ушли у меч. Напали су и то им се исплатило. Након сјајног центаршита Варјачића са десне стране Вељко Трифуновић погађа мрежу гостију у четвртом минуту сустрета. Линијски судија је подигао заставицу па је гол поништен због офсајда. Међутим, након асистенције ВАР-а гол је признат и домаћин је повео.

Раднички је удвостручио предност у 19. минуту. Лопта у празно за Вељка Трифунивића, улетео је у шеснаестерац и са око 13-14 метара са леве стране сјајним ударцем погодио супротан угао и тако повећао предност своје екипе.

Спартак одговара три минута касније Стефан Милошевић је сјајно извео слободан ударац са око 25 метара. Бацио се голман Давид Спасојевић, али је само улепшао погодак, лопта крај стативе улази у мрежу.

Гост је изједначио у 52. минуту. Центаршут са десне стране упутио је Милошевић, одлично се позицонирао на супротној страни Лазар Туфегџић и главом сместио лопту у мрежу.

Раднички је у 59. минута поново повео. Владимир Ћировић је одузео лопту на средини терена Јовићу, кренуо је ка казненом простору по десној страни. Упутио је центаршут, на лопту је налетео Бранковић и у жељи да је избаци у корнер погодио свој гол.

До краја сусрета још неколико прилика пред оба гола, али није било промене резултата.

У другом мечу кола Вождовац је на "крову" савладао Пролетер са 2:1. Први је до гола стигао гост, али је он поништен због офсајда. Домаћин је повео у 23. минуту преко Милосављевића.  Брз напад домаћина, Пантовић је проиграо Милосављевића, који се нашао сам испред голмана и пласирао лопту у мрежу.

Изједначио је Калуђеровић у 49. минуту, који се након корнера одлично снашао и главом погодио гол. 

Само минут касније својим другим голом Милосављевић је поставио коначан резултат. Сјајно је центрирао Хајдин, а Милосављевић је проследио лопту у мрежу- 

Суперлига Србије 2. кола Суперлиге:

Петак:
Раднички 1923 - Спартак 3:2
Вождовац - Пролетер 2:1

Субота:
18.55 Раднички Ниш - Напредак
21.00 Црвена звезда - Младост

Недеља:
18.55 Металац - ТСЦ
21.00 Војводина - Партизан

Понедељак:
19.00 Колубара - Радник

Одложено:

Нови Пазар - Чукарички

 

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво