Читај ми!

Манчестер спремио новац за Кејна, хоће ли то смирити навијаче "ђавола"

Власници Манчестер јунајтеда, међу навијачима озлоглашени Џоел и Аврам Глејзер, сковали су план како да “ђаволе” врате на сам врх енглеског фудбала, а истовремено присталице славног клуба приволе на своју страну – спреман је новац за довођење Харија Кејна.

Хари Кејн је већ годинама један од најбољих, ако не и најбољи нападач у Премијер лиги. Крајем сваке сезоне лицитира се где би репрезентативац Енглеске могао да настави каријеру, а острвски медији пишу да Манчестер јунајтед спрема понуду која се не одбија.

Наводно, власници тима са "Олд Трафорда", браћа Џоел и Аврам Глејзер, спремили су 90 милиона фунти (око 104 милиона евра) како би приволели борд Тотенхема да најбољег играча пусти у ривалске редове.

У време пандемије коронавируса, такав новац је право мало богатство, пошто је познато да су европски клубови, нарочито они најбогатији, у великим финансијским проблемима.

С друге стране, чини се да је Кејн прерастао средину у којој пружа блиставе партије. Тотенхем није ни близу освајања трофеја, иако је пре две сезоне играо у финалу Лиге шампиона, а управо освајање великих такмичења могао би да буде мотив за Кејна да напусти тим из Лондона.

Кејн је ове сезоне најбољи стрелац Премијер лиге са 21 постигнутим поготком, али и најбољи асистент са 13 додавања саиграчима који су претворени у голове.

Поред тога, Кејн у јули пуни 28 година, у најбољим је играчким годинама, потпуно је сазрео и био би једно од најбољих појачања Јунајтеда у последњих десетак година.

Истовремено, браћа Глејзер сматрају да би довођењем Харија Кејна некако успели да умире навијаче, који све чешће и све бурније исказују своје незадовољство политиком власника клуба, односно њиховом "незаинтересованошћу" за амбиције клуба.

Навијачи су против Глејзера откако су купили клуб 2005. године, а на њихову страну стао је и Дејвид Бекам, који је 2010. године носио зелено-златни шал, симбол буне против Глејзерових.

Негодовања и протести присталица "ђавола" интезивирали су се у последњих десетак дана, откако је клуб прво прихватио позив, а онда се и повукао из новоформиране Суперлиге, а све је кулминирало упадом навијача на стадион у недељу, који је проузроковао одлагање највеће утакмице енглеског фудбала, између Јунајтеда и Ливерпула.

Амерички власници црвеног Манчестера сматрају да "пара врти где бургија неће", па се надају да ће довођење Кејна смирити навијаче, али и помоћи тиму Олеа Гунара Солскјера да врати шампионски трофеј на "Олд Трафорд" први пут од сада већ далеке 2013. године.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво