Читај ми!

Стојановић: Једва чекамо повратак публике, деца прва на трибинама

Играли смо прве три утакмице у квалификацијама за Светско првенство пред празним трибинама и било нам је много тешко. Искрено, једва чекам да се ситуација са короном нормализује и да се публика врати на фудбалске стадионе, рекао је директор А репрезентације Србије Стеван Стојановић.

Капитен шампионске генерације Црвене звезде из Барија 1991. године у наставку акције ''Навијај за Србију'' посетио је Основну школу ''Лазар Саватић'' у Београду и дружио се са ученицима осмог разреда.

"У септембру нас очекује утакмица против Луксембурга у Београду и заиста бих био пресрећан да вас видим у првим редовима са заставама и шаловима Србије", истакао је Стојановић ученицима и обећао да ће репрезентација на челу са селектором Драганом Стојковићем наставити да враћа веру нације у српски фудбал.

Како се наводи на сајту ФСС, посета директора А тима Србије била је саставни део радионице у оквиру едукативног међународног пројекта "Развој нове генерације спортских навијача" коју организује Удружење навијача "Џентлмени" уз помоћ стручних консултаната и подршку Фудбалског савеза Србије.

Тема радионица је едукација деце за исправно понашање на стадионима и спортским догађајима, подизање свести о узроцима лошег понашања у навијачком свету и размена искустава о добрим навијачким праксама, као и промоција навијања за репрезентацију своје земље.

У веома пријатном амбијенту, ученици су учествовали у квизу на тему познавања спорта и фудбалске репрезентације Србије, а ученику који је остварио најбољи резултат Стеван Дика Стојановић је уручио дрес нашег националног тима.

Сваки учесник радионице добио је за успомену мајицу са логом актуелног пројекта који је подржан од стране Министарства просвете и градских секретаријата за спорт и омладину.