Читај ми!

Асано својевољно напустио Партизан, црно-бели спремају тужбу

Јапански фудбалер Такума Асано раскинуо је уговор са Партизаном и својевољно напустио клуб, због чега црно-бели планирају тужбу. Партизан је саопштио да је Асано прекршио уговор са клубом и да ће због тога морати да буде санкционисан.

Јапанац је на друштвеним мрежама објавио да је раскинуо сарадњу са црно-белима јер је осећао да га "клуб не поштује".

"Фудбалски клуб Партизан обавештава јавност да је играч Такума Асано својевољно напустио клуб, чиме је прекршио постојећи уговор о професионалном игрању", саопштио је Партизан.

"ФК Партизан ће предузети сва правна средства и пред надлежним органима Фифе поднети тужбу против играча услед неоснованог одласка и кршења одредби уговора. Очито је да је играч поступио исхитрено, не самоиницијативно, већ по инпуту некога ко мисли да има онолико права колико има моћи. Стога, ФК Партизан одбацује као неосноване и уцењивачке све евентуалне изјаве играча Такуме Асана у вези са његовим статусом."

Из управе клуба уверавају да ова одлука неће утицати на наставак сезоне.

"Иако непријатно изненађени овим поступком играча, уверавамо све навијаче да је екипа фокусирана на преостале утакмице, са жељом и циљем да сезону оконча освајањем трофеја Купа Србије", стоји у саопштењу Партизана.

Играч је објавио да је клуб каснио са исплаћивањем зарада, због чега је на крају морао да оде.

"Ја, Такума Асано, раскинуо сам свој уговор са Партизаном. Након што сам се неко време мучио, одлучио сам да пресечем и донесем ову тешку одлуку. Мислим да нисам поштован од клуба, који дуже време није исплаћивао моју зараду на време и у правом износу. Још постоји дуг који није измирен на данашњи дан. Нико није ни реаговао на моје молбе", навео је Асано на Инстаграму.

Уколико се заиста испостави да је клуб дуговао играчу, онда неће зарадити ништа од његове планиране продаје наредног лета.

"Тешко ми је што морам да напустим клуб у оваквим несрећним околностима, јер је Партизан клуб у којем сам провео важан део своје каријере. Заувек ћу бити захвалан свима који су ме подржали у Београду укључујући: Сава Милошевића, који ме је позвао да се прикључим саставу, Александра Станојевића, који ме је увек подржавао и веровао у мене, мојим сјајним саиграчима и стручном штабу и свим навијачима који су ме бодрили. Хвала свима из дубине срца", написао је најбољи стрелац Партизана.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво