Читај ми!

Ањели потврдио – званично се укида Суперлига и пре почетка

Фудбалска Суперлига, ново такмичење које је подигло много прашине, неће бити организована, потврдио је председник Јувентуса и један од главних људи у организацији Андреа Ањели. Суперлига се укида након што је свих шест клубова из Премијер лиге повукло учешће.

"Да будем искрен, не. Очигледно је да то неће бити случај", истакао је Ањели на питање да ли ће такмичење бити организовано.

Манчестер сити је покренуо лавину, наставили остали енглески клубови – Арсенал, Ливерпул, Тотенхем, Манчестер јунајтед, нешто касније званично и Челси, а наставили је Интер и Милан.

Земљотрес који је уздрмао Стари континент за многе значи и крај фудбала какав смо до сада гледали, одумирање мањих лига и клубова, због чега су моментално кренуле осуде.

Навијачи Ливерпула су скинули заставе са "Енфилда" у знак протеста против свог клуба, a председник Уефа Александер Чеферин је пројекат назвао "срамотним и похлепним", док је Уефа упозорила да ће учесницима бити забрањен наступ у европским такмичењима, али и на Европском и Светском првенству.

Коначан ударац Суперлига је претрпела у уторак увече, када су се протесту активно укључили навијачи осталих клубова, али и премијерлигашки фудбалери, после чега није било повратка.

"Остајем убеђен у лепоту овог пројекта, вредност која би креирала пирамиду и створила најбоље такмичење на свету, али очигледно је да се неће десити. Не мислим да је пројекат и даље у оптицају", додао је Ањели.

Током ноћи организатори су објавили саопштење да ће покушати са "преобликовањем пројекта", али је јасно да је фудбал овога пута победио.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара