Читај ми!

Пропао "крвни пакт" 12 клубова, разматра се "преобликовање пројекта" Суперлиге

Енглески клубови су започели, италијански наставили тренд напуштања Суперлиге. Организација издала саопштење у којем стоји да се "разматра преобликовање пројекта", што заправо значи да је идеја суспендована.

Манчестер сити је покренуо лавину, наставили остали енглески клубови – Арсенал, Ливерпул, Тотенхем, Манестер јунајтед, нешто касније званично и Челси, а наставили је Интер и Милан.

Суперлига се огласила саопштењем у којем наводи да су енглески клубови под притиском морали да напусте удружење, па ће се приступити разматрању преобликовању пројекта.

"Неразури" су објавили да се повлаче из пројекта који за циљ има стварање Суперлиге, док се очекује да врло брзо то учини и градски ривал Милан.

Очекују се саопштења и преосталих клубова – Јувентуса, Реала, Барселоне и Атлетика.

"Барселона неће приступити Суперлиги докле год сосиоси (навијачи и власници клуба) то не изгласају. Ово је њихов клуб, на њима је да одлуче", истакао је председник каталонског гиганта Ђоан Лапорта.

Суштински, то значи да је идеја о стварању Суперлиге осујећена, ако не заувек, онда макар на одређени временски рок.

Председник "старе даме" Андреа Ањели је непосредно пре онлајн састанка на којем је одлучено да ће доћи до организационих промена, а врло вероватно и обустављања идеје, дао интервју у којем је истакао да ће све бити у реду.

"Постоји крвни пакт између наших клубова. Суперлига је пројекат који има 100% шансе да успе, хајде да наставимо даље. Неће бити штете националним првенствима, успех је загарантован и спремни смо да преговарамо", рекао је Ањели.

"Такмичење симулира шта млади људи раде на дигиталним платформама у такмичењима Кол оф дјути и Фортнајт."

Међутим, много се променило током ноћи, пакт је очигледно пропао и сада се очекује да Ањели поднесе оставку у Јувентусу, иако је он то демантовао, а исто би могао да учини Флорентино Перес, председник Суперлиге и Реал Мадрида.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво